Zwijsen College biedt leerlingen alsnog kans om over te gaan naar volgend leerjaar

Foto: Zwijsen College

Het Zwijsen College in Veghel biedt leerlingen aan het einde van het schooljaar de mogelijkheid alsnog bevorderd te worden. Dit kan middels ‘Zomerschool 2017’.

Wat is Zomerschool 2017?

De Zomerschool is een kosteloze bijspijkercursus in maximaal twee schoolvakken voor niet bevorderde leerlingen met als doel alsnog bevorderd te kunnen worden. Geselecteerde leerlingen volgen de cursus op vrijwillige basis in de laatste week van het schooljaar en de eerste week van de zomervakantie.

De cursus start op woensdag 5 juli en duurt tot 19 juli en wordt in het gebouw van het Zwijsen College verzorgd door externe leraren. Voorafgaand aan de cursus wordt door het Zwijsen College duidelijk omschreven aan welke eisen de leerling moet voldoen om de Zomerschool succesvol af te kunnen sluiten. Na afsluiting van de cursus wordt getoetst of de leerling het vereiste niveau heeft bereikt. De toetsen zijn van tevoren geproduceerd door leraren van het Zwijsen College en worden aan de hand van een correctiemodel gecorrigeerd door de leraren van de Zomerschool.

Besluit

Het besluit of de leerling uiteindelijk bevorderd kan worden, wordt op 19 juli genomen door het Zwijsen College en is bindend.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen