Wielertourtocht Rondom Meierijstad

Foto: rondommeierijstad.nl

Rondom Meierijstad is een unieke wielertourtocht op de racefiets voor maximaal 200 deelnemers die in gesloten formatie, in wielerjargon peloton, rijden. Deze tocht vindt plaats Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei a.s. Dit peloton wordt beschermd door, voor en achter rijdende voertuigen, materiaalauto’s en gecertificeerde begeleidende motards naar voorbeeld van de KLPD begeleiding waarmee deze motardgroep ook nou samenwerkt.

Het idee, de opwinding en beleving die de organisatie aan de deelnemers wil meegeven is, zich een echte professionele wielrenner te voelen. Geen roodlicht voor jou of  moeilijke kruisingen het peloton gaat altijd door en dat met een gemiddelde snelheid van zo’n 30 km per uur. Alles met bescherming van de Motards die het overige verkeer waarschuwt en soms maant stil te staan zodat het peloton veilig kan passeren, een uniek gevoel….

Goed doel

Aan dat unieke gevoel ….. hebben we een goed doel gekoppeld 85% van de opbrengst gaat evenals vorig jaar naar de lokale Kiwanis stichting Kinderhand, welke kinderen uit Rooi en omgeving helpt die vanwege hun financiële thuissituatie dreigen af te haken b.v bij sportclub, schoolreisje etc. De resterende 15% gaat naar de in wedstrijdverband rijdende (KNWU) jeugdrenners van de Rooise Renners als ondersteuning van deze dure sport bij grote materiaal schade.

Naam en route gewijzigd

In 2014 vond voor het eerst Rondom Rooi plaats nu in het 4e jaar hebben we de naam gewijzigd van Rond om Rooi in Rondom Meierijstad. Niet enkel de naam is gewijzigd ook de route is volkomen nieuw en doorkruist alle 13 dorpskernen van Meierijstad. De organisatie wenst haar deelnemers graag kennis te laten maken met Meierijstad. Met deze  150 km lange tocht willen we op symbolische wijze de 13 dorpskernen verbinden die ‘onze’ Meierijstad vormt.

Oorsprong

De organisatie vindt haar oorsprong in Sint-Oedenrode, bij Restaurant De Beleving, waar na een vergadering van vereniging supportersclub De Rooise Renners het idee ontstond om een evenement te organiseren zoals hierboven omschreven. Het is daarom niet vreemd dat start, pauze en herstart van af Restaurant de Beleving plaatsvindt.

Kosten

Deelname 75km     € 20,-
Deelname 150km   € 30,-
Deelname BBQ p.p.   € 20,-
Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel aan de BBQ mits vooraf aangemeld via de mail [email protected]

Het programma van de dag

07.00     opbouw start, pauze en finish locatie ter hoogte van restaurant de Beleving door kiwanies
09.00     afhalen rugnummers deelnemers en briefing volgers auto’s, motards en EHBO in Restaurant de Beleving
09.45     instructie aan deelnemers over veilig rijden onderweg
10.00     startschot door Wethouder dhr. Jan Goijaarts economie, centrums, financiën en stadsmarketing
12.30     binnenkomst 1e lus van 75km ter hoogte van Restaurant de Beleving (pannenkoeken voor alle deelnemers)
13.00     herstart voor 2e lus van 75km
15.30     finish ter hoogte van Restaurant de Beleving
16.15     aanvang BBQ voor hen die daarvoor hebben ingeschreven en medewerkers van de organisatie. Restaurant de Beleving.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen