Frank Giesbers fietst voor het goede doel, Stichting Make a Memory

Foto: Stichting Make a Memory

30 december 2016 overkwam Frank en Marieke datgene wat je niemand toewenst, het verliezen van een kind tijdens de zwangerschap. In de 23e week van de zwangerschap kreeg Marieke last van hevige buikpijn. In het ziekenhuis bleek dat ze weeën had. Die dag werd hun zoon Lars geboren, veel te vroeg. Hij redde het helaas niet. Een afschuwelijke gebeurtenis voor elke ouder.

Na het overlijden van Lars werd hen in het ziekenhuis gevraagd of ze een foto van Lars wilde hebben als blijvende herinnering. Deze zou gemaakt worden door een fotograaf van de Stichting ‘Make a Memory’. Midden in het rouwproces hebben ze toch ‘ja’ gezegd en daar zijn ze achteraf gezien ontzettend blij mee.

Make a Memory

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar.

Met een landelijk netwerk van ruim 140 professionele fotografen worden thuis of in het ziekenhuis foto’s gemaakt. De ouders ontvangen kort daarna een boekje met vijf afdrukken en een DVD met alle foto’s in hoge resolutie. De foto’s bieden de ouders troost en een blijvende herinnering en kunnen wezenlijk helpen bij het verwerken van het verlies. De fotografen werken belangeloos en hun werk onderscheidt zich in positieve zin technisch en inhoudelijk van de foto’s die ziekenhuispersoneel en ouders zelf kunnen maken.

Voor de ouders zijn er geen kosten verbonden aan het ontvangen van foto’s van Make a Memory. Alle onkosten worden gedragen door sponsoren, donaties, schenkingen en andere wettige inkomsten.

Bij het contact met ouders en het toesturen van foto’s wordt maximale privacy gewaarborgd.

Make a Memory is dag en nacht bereikbaar en streeft naar een dagelijkse 24-uurs inzetbaarheid van fotografen.

Fietstocht

Van 10 t/m 17 juni gaat Frank fietsen voor Stichting Make a Memory. Hij vertrekt vanuit Veghel en fietst dan langs de landsgrenzen heel Nederland door om na 8 dagen in Nijmegen bij het Radboud Ziekenhuis aan te komen.

Doneren

Mocht u na het lezen van dit bericht Frank zijn initiatief financieel willen steunen, dan kan dat! U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL41INGB0005027277 t.n.v. P.M.F. Giesbers. Al het geld is bestemd voor de Stichting Make a Memory.

Links

www.facebook.com/memory4lars

www.makeamemory.nl

www.facebook.com/stichtingmakeamemory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen