Afschaffing betaald parkeren Veghel-centrum

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vanaf 1 juli wordt het betaald parkeren in het centrum van Veghel afgeschaft. In plaats daarvan komt een blauwe zone. De verwachting is dat deze verandering bijdraagt aan een aantrekkelijk en uitnodigend centrum. Voor de Markt wordt de blauwe zone op een later moment in 2017 ingevoerd.

Het College van B&W van Meierijstad geeft hiermee uitvoering aan een raadsbesluit van 9 maart j.l. om de blauwe zone in het centrum te verruimen. In de blauwe zone kan, met behulp van een parkeerschuif, maximaal 2 uur gratis geparkeerd worden; ook in naburige kernen is dat een gebruikelijke tijdsduur. De ervaring leert dat die duur veel bezoekers voldoende tijd geeft om te winkelen of te lunchen. De maatregel draagt bij aan een levendige en aantrekkelijke stadskern en daarmee aan duurzame centrumversterking.

Vergunninghouders

Met een parkeervergunning mag men niet parkeren op een parkeerplaats in een blauwe zone. Om te voorkomen dat de huidige vergunninghouders benadeeld worden, krijgen zij kosteloos een parkeerontheffing.

Tijdspad

De Markt wordt nog in 2017 opnieuw ingericht. Op die plek wordt de blauwe zone pas ingevoerd als de herinrichting afgerond is. Door dat uitstel kunnen extra kosten voorkomen worden. Voor de verder uitwerking van het collegebesluit is nog een verkeersbesluit nodig; dat staat gepland voor de maand juni.

De parkeerregelingen in de centra van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode zijn nu nog verschillend, bijvoorbeeld wat betreft de tariefstelling en de parkeerduur. Uiterlijk 1 januari 2019 moet in alle centra gelijke regels gelden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen