Korfrakkers kan de veldcompetitie net geen glans geven

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de zaalfinale fenomenaal was en dat de overgang naar de veldcompetitie groot was; speelsters konden zich niet meteen opladen voor het laatste gedeelte van de competitie. Teveel wedstrijden werden daardoor verloren, maar in de loop van de tijd waarin het einde in zicht kwam, kwam ook weer het besef dat er weer prijzen te verdelen zijn.

Op Tweede Pinksterdag moest iedereen klaar zijn om te vlammen in de kruisfinale tegen DDW uit Hooge Mierde. Senioren 2 had om  uur hun kruisfinale in de verlenging gewonnen met 13-12 tegen Swift 2 na een strakke eindsprint. Deze adrenaline moest het 1e team van De Korfrakkers overnemen.

TV-camera’s

De kleedkamer van De Korfrakkers hing vol met camera’s; er liepen cameramensen want Korfrakkers 1 was uitgekozen om mee te doen met het televisieprogramma “In de kleedkamer” dat uitgezonden wordt door Veronica.

De voorbereiding op de wedstrijd verliep met de juiste focus. Het aanvalsspel om DDW uit te spelen was duidelijk. Enige smet was Monique, die ziek was, maar vastbesloten om te starten ondanks haar klachten. De wedstrijd begon en na 13 seconden bracht DDW de stand al op 1-0; dat was even een tegenslag. Maar de stand werd gelijkgetrokken door een strafworp van Monique. Aan beide kanten werd moeizaam gescoord. Het was een gelijk opgaande strijd. Net voor de pauze scoorde DDW en stond de ruststand van 5-4 op het bord.

Vastbesloten om een positief resultaat te behalen werd begonnen aan de tweede helft. Een doelpunt van DDW, wat zorgde voor 6-4, bracht echter niemand van slag. Bij een stand van 6-6 kreeg DDW de gelegenheid om uit te lopen naar 9-6 en vanaf dat moment liepen de dames van De Korfrakkers achter de feiten aan. Goede aanvallen werden niet goed afgerond. Toch werd er door De Korfrakkers gevochten voor elk punt. Ze kwamen terug tot 9-8. Voordat de ploeg uit Erp gelijk kon maken was het echter DDW dat wist te scoren.

Spannend

Het werd steeds spannender en De Korfrakkers werd steeds beter. Maud van Boxtel scoorde in de laatste seconde de gelijkmaker (11-11), maar om zeer onverklaarbare reden keurde de scheidsrechter een zuiver doelpunt af en de ploeg uit Erp kreeg ook niet meer de kans een verlenging af te dwingen. Dat was heel zuur, ook al realiseerden ze zich dat ze zelf in de wedstrijd hebben verzaakt, zoals Janine Delisse het verwoordde in de camera, na de wedstrijd. Het seizoen is voorbij!

Schrale troost

Het voelt als een verloren veldseizoen, maar coach Jacques Kop Jansen stelde voor dat ze die mooie gouden medaille van de zaalcompetitie uit de kast moesten halen en bedenken dat ze in de zaal hun allerbeste kant hebben laten zien. En dat is zeker waar, maar voor dit moment een schrale troost voor de dames uit Erp.

Rest hen niets anders dan met alle speelsters en supporters af te reizen naar Velden om Senioren 2 naar de overwinning te schreeuwen.