Meierijstad vraagt kosten voor AZC’s terug

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Naar aanleiding van vragen van de VVD gaat gemeente Meierijstad nu een aanvraag indienen bij het voor “tegemoetkoming plankosten niet-gerealiseerde opvanglocaties” voor asielzoekers. Hiertoe was nog geen actie ondernomen.

Tijdens de verhoogde asielinstroom van 2015-2016 is door het kabinet een beroep gedaan op alle gemeenten om voor voldoende capaciteit te zorgen om asielzoekers op te kunnen vangen.

Dit zou dan enkel gelden voor de voormalige gemeenten Schijndel en Sint-Oedenrode en niet voor de voormalige gemeente Veghel. De reden hiervan is dat de tijdelijke noodopvang in Veghel weliswaar niet in gebruik is genomen, maar wel gerealiseerd. Op grond daarvan ontvangt de gemeente een vergoeding per maand, per bed voor de periode dat de tijdelijke noodopvang beschikbaar is. Dat betreft de periode juli 2016 tot en met februari 2017.

Hoe hoog dit bedrag precies gaat worden is nog niet bekend, maar dat het heel aardig is, is zeker. Ter illustratie: gemeente Bernheze heeft bij het COA een claim ingediend van € 186.600,- voor de gemaakte kosten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen