Pieperz, een doldwaze horror-komedie voor jong en oud

Foto: Phoenix Cultuur

Pieperz de musical, is een verhaal over een aardappelfamilie uit Meierijstad, gespeeld door een kleine cast, geschikt voor een avond lachen vanaf 8 jaar. Er zijn 5 voorstellingen op 7, 8 en 9 juli 2017 tijdens het Noordkade Festival.

Regisseur Lilian van Overbeek herschreef samen met Yanne Eijkenboom de bekende musical “Little Shop of Horrors” om naar een eigentijds verhaal geënt op buurman en sponsor Pieperz (de beste friettent van Zuid-Nederland). Tijdens de repetities bij Phoenix Cultuur aan de CHV Noordkade worden, door middel van improvisaties, nog flink wat humoristische elementen toegevoegd, waardoor deze musical in het Nederlands nóg logischer maar vooral leuker is geworden dan het origineel!

Het verhaal

Hendrik (gespeeld door Don Freijters) is een onhandige jongen uit een Veghelse aardappelfamilie die erg veel verstand heeft van planten. In ieder geval meer dan van meisjes. Tina (gespeeld door Jorine Ogay) valt eerst op de sadistische tandarts Karel (gespeeld door André Houtman) voordat ze erachter komt dat Jendrik toch écht wel de ware is. Of de opgroeiende vleesetende plant (gespeeld door zowel Sarah Vagevuur als Yanna Eijkenboom) hieraan bijdraagt is nog maar de vraag? Vier Supremes-achtige Doo-wopps (Annemarie van Rij, Eva van Dijk, Mirthe Houtman en Laurie van Heijnsbergen) zingen het verhaal als een rode draad aan elkaar met prachtige jaren ’60 muziek.

Pieperz de musical: vrijdag 7 juli 19.30 uur, zaterdag 8 juli 13.30 en 19.30 uur en zondag 9 juli 14.00 en 19.30 uur in de Podiumzaal op CHV Noordkade in Veghel. De voorstellingen zijn te bezoeken tijdens het Noordkade Festival. Tickets: jonger dan 16 jaar € 8,50 en vanaf 16 jaar € 10,00 inclusief ijsje of frietje van Pieperz. Kaartverkoop en/of reserveren via [email protected] of 0413-782010. Voor meer informatie kunt u terecht op www.phoenixcultuur.nl.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen