Indrukwekkend afscheid Hans van Delst op Zwijsen College in Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Woensdagochtend 19 juli om 10.00 uur vond op het Zwijsen College een indrukwekkend afscheid plaats van Hans van Delst. Hans overleed vorige week woensdag op 53-jarige leeftijd.

In een volle aula werd de bijeenkomst geopend door een medewerkster van de uitvaartonderneming,  In het openingswoord roemde zij Hans voor zijn inzet en betrokkenheid bij zowel de school als bij de leerlingen. Hans begon op 1 september 1999 op het Zwijsen College, toen nog gelegen aan de Burg. de Kuijperlaan in Veghel, als huismeester van het studiehuis. Sinds de verhuizing naar het Prins Willem Alexander Sportpark was hij werkzaam als pedagogisch conciërge. Iedereen kon bij hem terecht, hij had voor iedereen een luisterend oor. Hij was een belangrijke schakel in de opleiding van schoolstewards, als BHV-en EHBO-er en natuurlijk tijdens de jaarlijkse Alpenreis.

Zijn dochters verwoordden hem als een zeer liefhebbende en sociale vader en echtgenoot. Zijn 3 meiden waren alles voor hem. Ze hadden mooie herinneringen aan de vele uitstapjes en vakanties. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Dat bewezen de vele foto’s die tijdens de dienst getoond werden. Foto’s met zijn gezin, vakantiefoto’s, klusfoto’s, teveel om op te noemen.

Hans zijn handigheid werd ook nog een naar voren gebracht door de buren. Als die terug kwamen van vakantie, dan zag de hal er bij hen weer picobello uit. Zo was Hans, altijd klaarstaan voor wie dan ook.

Ook zijn broers stonden stil bij het sociale en sportieve aspect van hem. Zijn broer Luciën wees nog eens op de vele uitstapjes die hij maakte met hem, de vele zeil- en surftochten. Een passie die zij beide deelden.

Herinneringen, zoals de (sportieve) uitstapjes, die ook genoemd werden door zijn vriendengroep.

Voormalig directrice Anita O’Conner, tegenwoordig Algemeen Directeur van het Voorgezet Onderwijs in Veghel sprak ook haar bewondering uit voor het functioneren van Hans. Niet alleen als huismeester en conciërge, maar ook als handige klusjesman. Want als een digibord eens niet naar behoren functioneerde, dan was het Hans die zoiets in no-time gefixed had.

Op het einde van de afscheidsdienst, toen de kist naar buiten werd gedragen door zijn broers en overige familieleden, vormde iedereen een erehaag en werden er 53 ballonnen losgelaten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen