Zondag live in Café De Afzakkerij: The Bluestalkers

Foto: CHV Noordkade

Ook in september zijn op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur live optredens op het podium van cultuur Café ‘De Afzakkerij’ op CHV Noordkade in Veghel. De optredens zijn heel divers, van blues(rock) tot folk en van jazz tot wereldmuziek De entree is gratis, een vrije gift is welkom.

Zondag 3 september is er een optreden van The Bluestalkers. Zij spelen blues met hart en ziel en hebben zich laten inspireren door gitaristen als Ronnie Earl en Kid Ramos, harpspelers als Little Walter en William Clarke en Hammondorganisten als Dr. Lonnie Smith en Jimmy Smith. Dit maakt een optreden van The Bluestalkers tot een show met veel afwisseling. Je hoort diverse bluesstijlen (o.a. Westcoast, Chicago) voorbijkomen, variërend van shuffles, slow blues, jump en funky blues.

De meeste Bluestalkers, afkomstig uit de regio Breda, zijn al jaren actief als muzikant. Het jongste lid, Jorn van Hoevelaak, is opgegroeid met de blues. Zijn vader en bandleider, Hans van Hoevelaak, is jaren actief in de muziek (blues, bluegrass). Jorn leerde van hem de basis van het gitaarspel. Bassist Jan Soethoudt speelde voorheen in een inmiddels gestopte Steven Ray Vaughan tributeband maar kon de blues niet missen. Drummer Frans van Zundert heeft veel opgetreden in binnen- en buitenland en heeft daarbij diverse nationale en internationale muzikanten begeleid in diverse formaties. Organist Marcel Stuijts wilde, na jaren jazz te hebben gespeeld, graag zijn rochelende Hammond bij The Bluestalkers mee laten scheuren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen