College van B&W op bezoek bij PieterBrueghelHuis in Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vandaag bracht het College van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Meierijstad een bezoek aan het PieterBrueghelHuis aan het Middegaal in Veghel.

Het College werd welkom geheten door bestuurslid Ad Nijssen, en medewerkster Karin Cornelissen. Na het nuttigen van de lunch kreeg men een rondleiding door het complex.

Het PieterBrueghelHuis is een ontmoetingsplek waar ieders talenten worden (her)ontdekt en waar het aanspreken van die talenten leidt tot positivisme. Veelal ouderen komen er, samen met anderen, om deel te nemen aan één van de vele activiteiten die het PieterBrueghelHuis biedt. Maar men kan er ook terecht voor rust en ontspanning.

Ontlasten mantelzorgers

De primaire doelgroep (kwetsbare burgers) is in het PieterBrueghelHuis alleen maar bezig met wat zij het liefste doen: schilderen, tekenen, muziek maken, tuinieren, handwerken enzovoorts. Hun mantelzorgers kunnen de teugels even laten vieren en wat tijd voor zichzelf creëren. De een leest in alle rust een tijdschrift; de ander maakt een wandeling. Allen verkeren in de wetenschap dat hun zorgbehoevende in goede handen is bij de (deskundige) vrijwilligers van het PieterBrueghelHuis.

Bestuurslid Ad Nijssen benadrukte nogmaals dat het PieterBrueghelHuis niet alleen voor mensen met dementie en alzheimer is, maar dat het voor iedereen toegankelijk is.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen