112

Tweetal opgepakt met nepvuurwapen in Veghel

Foto: politie.nl

Op de Udenseweg in Veghel hielden agenten vrijdagavond 15 september rond 22.20 uur een jongeman (22 jaar uit Uden) en een jonge vrouw aan nadat in hun auto een nepwapen werd aangetroffen.

Getuigen hadden gemeld dat ze een vuurwapen bij de inzittenden hadden gezien. De Udenaar bracht de nacht op het politiebureau door en wordt in de loop van zaterdag gehoord.De vrouw werd na een paar uur later weer vrij gelaten.

Risico’s

Rondlopen met een echt lijkend nepvuurwapen is niet alleen strafbaar, het brengt ook echt reële risico’s met zich mee. Agenten handelen bij twijfel alsof sprake is van een echt vuurwapen. Bij de aanhouding van het tweetal in Veghel, gebruikte de politie daarom een zogenaamde uitpraatprocedure. Daarbij richten agenten hun vuurwapen op de verdachte, sommeren zij hem de bevelen op te volgen én wordt hij gewaarschuwd dat bij verdachte bewegingen geschoten kan worden. Breng politiemensen niet in deze lastige positie om een stuk speelgoed en vermijd de risico’s voor jezelf. Weg met die nepwapens!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen