Korfrakkers 1 trok met succes ten strijde

Zondag 17 september. Deze dag voelde als een soort D-Day. De uitwedstrijd naar Rosolo uit Reusel kende maar 1 doel en dat was winnen.

De wedstrijd begon om 15.00 uur een beetje onrustig aan beide kanten en pas na 9 minuten kon Ingrid Claasse de score openen met een afstandsschot, maar het antwoord van Rosolo volgde een minuut later. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd De Korfrakkers 1 steeds dominanter in verdedigend opzicht, maar ook aanvallend werden betere initiatieven genomen. Helaas werden deze in de eerste helft niet uitbetaald. De kansjes onder de korf werden na snelle dynamische balwisselingen niet afgerond en de ruststand kwam uiteindelijk op 4-6; een matige score in een wel boeiend en spannend duel.

Na de rust kwam De Korfrakkers zeer geconcentreerd uit de kleedkamer en het teamwork betaalde zich uit in de 3e en 4e minuut met twee doelpunten van Eline Kerkhof. Heel even voerde de verdediging niet gedisciplineerd haar taken uit. Daar maakte het jonge team van Rosolo meteen gebruik van door te scoren van afstand. Pas bij de stand van 7-12 in de 23e minuut in de tweede helft knakte Rosolo en werd er uitgelopen naar 8-15 en kon de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld worden. De eindstand werd uiteindelijk 11-16.

Werklust, dat ene extra stapje, vol vertrouwen het duel aangaan met de directe tegenstander en een overwinning waren de doelen die trainer Jacques Kop Jansen zijn team had gesteld.

De volgende thuiswedstrijd is tegen De Peelkorf op 23 september a.s. om 16.00 uur en daar mag er nog een schepje bovenop.