Kees van Rooij als burgemeester van Meierijstad beëdigd

Foto: Stan Pittens

Woensdagavond 6 december is de heer C.H.C. (Kees) van Rooij tijdens een bijzondere raadsvergadering in het Bestuurscentrum van de gemeente Meierijstad in Sint-Oedenrode, beëdigd als burgemeester van de jongste gemeente van Nederland.

De heer Van Rooij (Gemert, 3 november 1959) was vanaf 1 oktober 2005 burgemeester van de gemeente Horst aan de Maas. Hij was de tweede en laatste burgemeester van deze fusiegemeente in haar oude vorm en vanaf 1 januari 2010 waarnemend burgemeester van diezelfde gemeente na de herindeling daarvan. Begin mei 2010 werd hij benoemd tot burgemeester van die gemeente.

In september 2017 werd Van Rooij door de gemeenteraad van Meierijstad voorgedragen om burgemeester te worden. Op 3 november 2017 heeft de ministerraad de voordracht overgenomen om de heer Van Rooij per vandaag, 6 december, te benoemen.

Tijdens de bekendmaking van de heer Van Rooij als nieuwe burgemeester van Meierijstad, zei Johan van Gerwen, voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Dit is de economische verbinder die we zochten!” De vertrouwenscommissie is er van overtuigd dat de heer Van Rooij met zijn ervaring en netwerk ervoor zal zorgen dat Meierijstad de komende jaren op de kaart gezet zal worden.

Reacties

article
8628
Kees van Rooij als burgemeester van Meierijstad beëdigd
Woensdagavond 6 december is de heer C.H.C. (Kees) van Rooij tijdens een bijzondere raadsvergadering in
https://meierijstad.nieuws.nl/2017/12/06/kees-van-rooij-als-burgemeester-van-meierijstad-beedigd/
2017-12-06T19:52:48+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2017/12/06194955/IMG_9964.jpg
Kees van Rooij
Nieuws