Andere route Grote optocht en véél deelnemers Jeugdoptocht Kuussegat

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Nog anderhalve week en dan trekken in het weekend weer de Carnavalsoptochten door Kuussegat. Het publiek kan dan genieten van de grootste optochten in de regio, bestaande uit een bonte stoet wagens, loopgroepen en creatieve carnavals individuen.

Jeugdoptocht: 10 scholen

Zaterdag 10 februari start de Jeugdoptocht – met maar liefst 10 scholen en 900 deelnemers – om 13.30 uur vanaf het Stadhuisplein. De route loopt via de Meijerijstraat, de Molenstraat en de Deken van Miertstraat en eindigt voor de Sint Lambertuskerk. Jeugdprins Rik d’n Urste voert de stoet aan en neemt aan het einde het defilé af.

Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats in Keizersdrôme aan de Markt om 17.00 uur. De prijswinnaars ontvangen Kuuskes die speciaal voor deze Jeugdoptocht worden gegoten. Het publiek langs de route kan met de optochtflyers zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Route Jeugdoptocht 2018

Grote optocht: 1.200 deelnemers

Zondag 11 februari vertrekt om 13.30 uur de Grote Optocht vanaf winkelcentrum De Bunders naar het centrum om te eindigen voor de Sint Lambertuskerk. Deze andere route dan de afgelopen jaren is een gevolg van de werkzaamheden aan de Markt. Prins Jess d’n Urste gaat voorop in een stoet met meer dan 10 wagens en ruim 1.200 deelnemers.

Rond 17.00 uur reikt de Prins de prijzen uit in Keizersdrôme. Er zijn prijzen te verdienen in de categorie ‘wagens’ en de categorie ‘loopgroepen/individuen’. Beide categorieën hebben ook een publieksprijs:  publiek kan met de optocht-flyer stemmen.

Route Grote Optocht 2018

Alle info bij elkaar…

Alle informatie over de optocht – zoals route, optochtreglement en ‘11 geboden’ – vindt u op de website: www.kuussegatters.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen