Solidariteitsmaaltijd Vastenactie 2018

Foto: mov-veghel

Op donderdag 8 maart wordt in het Fioretti-college, Muntelaar 4, 5467 HA Veghel voor de 6e keer door MOV groep Franciscusparochie een Solidariteitsmaaltijd geserveerd.

“Een maaltijd met een doel”

De Solidariteitsmaaltijd is gezellig samen zijn en eten voor een goed doel. Dit jaar staat het landelijke project “Gaan waar niemand gaat in Zambia” centraal. Deze maaltijd brengt ons in de vastentijd daar, waar de mensen, groot en klein, het met veel minder moeten doen.

De hiv/aids epidemie die dertig jaar geleden uitbrak heeft de armoede verergerd en grote invloed op de familiestructuren.
Het campagneproject is in Mbala, een district in het uiterste noorden van Zambia, aan de grens met Tanzania. Het is een van de armste districten van Zambia, met een gemiddeld weekinkomen tussen 0 tot 6,90 euro per huishouden.

In Mbala werken de zusters van de Heilige Harten. De zusters ‘gaan waar niemand gaat’ en zij ‘doen wat niemand doet’. De zusters gaan sinds eind jaren ’80 de sloppenwijken in om te zorgen voor de door hiv getroffen families. Zo ontstond het ‘Households in Distressprogramma’ dat we dit jaar via Vastenactie steunen.

Tijdens de Solidariteitsmaaltijd zal u een sobere maaltijd worden aangeboden.  Sprekers over de Vastenactie projecten en muziek omlijsten het geheel.

Iedereen, jong en oud, is van harte welkom . Neemt u wel uw eigen bord, bestek en beker mee.

Aanmelden

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus meldt u zich snel vóór 28 februari aan via: [email protected] of telefonisch via 0413 – 365552

Info

Aanvang: 18.00 uur (de zaal is open vanaf 17.30 uur). Kosten: € 12,50 per persoon. Opbrengst gaat in zijn geheel naar het project.

“U komt toch ook ??? De families in Mbala, Zambia rekenen op U “

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen