Inwoners Boerdonk willen soort van coöperatie oprichten

Foto: pixabay.com

Op maandag 17 september vindt de 2e informatie avond plaats van de initiatiefnemers die voornemens zijn om een Coöperatie of iets soortgelijks in Boerdonk op te richten.

Doel: het (veelal financieel) ondersteunen van (nieuwe) initiatieven door middel van “crowdfunding” om de leefbaarheid in ons prachtige dorpje op peil te houden en waar mogelijk zelfs te verhogen!

Vragen

Maar wat is dat dan eigenlijk? En waarom deze vorm? Wat wordt er verwacht van degenen die het initiatief zouden willen ondersteunen? Wat zijn de voor- en nadelen? Zijn wij het wiel opnieuw aan het uitvinden? Hoe nu verder? Allemaal logische vragen waarop wij op onze 2e informatieavond een antwoord willen geven. Daarom is onder meer Piet Verhoeven uitgenodigd. Hij zal toelichten waarom in Esbeek een coöperatie is opgericht en wat deze inmiddels allemaal heeft bereikt. Verder is ook Erik van Egeraat (notaris bij Schepers & van Nunen Netwerk Notarissen uit Uden) aanwezig om vragen vanuit de zaal waar we als initiatiefnemers geen antwoord op weten te beantwoorden.

Ook zal op deze avond  door de Dorpsraad informatie worden gegeven over een belangrijke bijeenkomst die op maandag 1 oktober a.s. zal worden gehouden in Den Hazenpot. Uiteraard is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Locatie

De bijeenkomst zal plaatsvinden in Den Hazenpot. Aanvang: 20.00 uur.

De initiatiefnemers hopen op een grote opkomst.

Boerdonk-Samen-Sterk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen