Jongeren geven ‘The Wall’ in Veghel kleur

Foto: Cultureel Jongerencentrum BIZZI

Een 10-tal jongeren van de verschillende Jongerencentra in Meierijstad zijn afgelopen weekend in de weer geweest om de houten afscheiding in de wijk Koolenkampen in Veghel te voorzien van een kleurtje. En niet zo maar een kleurtje!

Jongerenwerker Willy van Roosmalen was door de gemeente gevraagd of hij, samen met jongeren, de ‘muur’ van een kleurtje kon voorzien. Van Roosmalen wist hier wel raad mee. Vanuit zijn netwerk zocht hij contact met Yannick Strik en zodoende ontstond het idee om met graffiti aan de gang te gaan. De gemeente had een budget beschikbaar gesteld en met dat alles in het achterhoofd zocht Van Roosmalen, zelf werkzaam bij Jongerencentrum BIZZI in Schijndel, contact met de andere twee Jongerencentra in Meierijstad, De Kluis in Veghel en Honk1224 in Sint-Oedenrode. Diverse jongeren waren direct enthousiast.

Spontane sponsoring

Vervolgens werd contact gezocht met Twan Vissers Verf en Wand. Het idee werd voorgelegd en Twan zei ‘Laat ik eens gek doen. Laat ik de paarse verf eens sponsoren die nodig is als ondergrond. Dat scheelt weer wat, budgettair gezien’. Een prachtige geste. De rollers en spuitbussen, in de kleuren van Meierijstad, werden bij elkaar gezocht en Van Roosmalen kon met de jongeren aan de gang.

Twan-Vissers-Verf-Wand

Afgelopen zaterdag werd de paarse ondergrond aangebracht en zondag mochten de ‘kunstenaars’ van de verschillende centra aan de gang. Het resultaat mag er zijn getuige onderstaande foto’s.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen