Renovatie van zwembad De Neul gaat in 2019 niet door

Foto: vvv.nl

Zwembad De Neul is 40 jaar oud en hard toe aan een opknapbeurt. Het afgelopen half jaar werd daarom onderzocht wat er nodig is om het bad te renoveren, zodat het weer 20 jaar mee kan.

Uit deze voorbereidingen voor de renovatie blijkt dat de planning, om in het voorjaar van 2019 te starten met de renovatie van zwembad de Neul in Sint-Oedenrode, niet haalbaar is.

Meer tijd en geld

Het bouwteam onderzocht de staat van met name de gevels, daken en bassins. Daaruit kwam naar voren dat, om het bad weer up-to-date te krijgen, er ingrijpendere renovatiewerkzaamheden nodig zijn. Het wordt duurder om het bad toekomstbestendig te maken voor de komende 20 jaar. Het college gaat zich nu opnieuw beraden wat de beste mogelijkheid is om de 90.000 bezoekers van zwembad De Neul een zwembad te blijven bieden dat voldoet aan alle eisen. Daarbij wordt ook onderzocht of nieuwbouw tot de mogelijkheden behoort.

Langer doorzwemmen

De gebruikersraad van het zwembad is er vandaag van op de hoogte gebracht dat uitvoering in 2019 niet mogelijk is. Voor de vaste gebruikers van het bad betekent dit dat alle zwemactiviteiten zoals zwemlessen, doelgroepzwemmen , verenigingszwemmen en het vrij zwemmen door kunnen gaan tot het begin van de zomervakantie op zaterdag 6 juli 2019. Zij ontvangen daarover een brief.

Zwembad De Beemd

Ook in Veghel is, net als in de andere grote kernen, het streven dat mensen dichtbij kunnen zwemmen. Zwembad De Beemd in Veghel is van 1975 en aan vervanging toe. Gemeente Meierijstad laat daarom momenteel ook een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar de mogelijkheden voor een vervangend overdekt zwembad in Veghel. Dit richt zich op mogelijke oplossingsrichtingen op basis van de behoeften van de gebruikers, geschikte locaties en duurzame inrichtings- en exploitatiemogelijkheden.

Vervolg

Op dit moment worden alle resultaten en mogelijkheden op een rij gezet. Daarbij wordt ook de mogelijkheid tot nieuwbouw van zwembad De Neul onderzocht. Hierbij worden tevens de mogelijkheden voor twee identieke basisbaden in Veghel en Sint-Oedenrode in beeld gebracht. Het college legt vervolgens in de eerste helft van 2019 een voorstel voor aan de raad. Bij het vervolg worden de gebruikersraad en de zwemverenigingen betrokken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen