Gemeente Meierijstad behaalt hoogste trede op de PSO prestatieladder voor sociaal ondernemen

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De gemeente Meierijstad heeft Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar is men trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing blijkt dat gemeente Meierijstad op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode reikt Yuri Sterrenburg het certificaat namens de certificerende instelling uit aan wethouder Menno Roozendaal. Yuri geeft aan dat de gemeente Meierijstad trots mag zijn op dit resultaat. ”Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de aspirant-status, trede 1, trede 2 en trede 3. Slechts 10% van de organisaties en gemeenten bereikt trede 3. Daarmee zijn jullie koploper als het gaat om bieden van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Jullie kunnen als inspiratie dienen voor andere organisaties en gemeenten.”

Inclusief

Wethouder Roozendaal gaf aan dat hij uitermate trots is dat gemeente Meierijstad op het hoogste niveau is ingestapt. “We willen heel graag een inclusieve gemeente zijn en graag als voorbeeld dienen voor de samenleving om ook sociaal te ondernemen. Het zit in het DNA van de gemeente Meierijstad. Mede dankzij de inzet van directie en leidinggevenden hebben we dit samen kunnen bereiken. Ik zie het als een uitdaging om dit niveau te behouden en zal me daar samen met projectleider Cecile den Ouden hard voor maken.”

Linda Spooren, klantmanager jeugd, vertelt over haar ervaringen over het werken in de gemeentelijke organisatie. Zij geeft aan dat ze dankbaar is voor de kansen die gemeente Meierijstad haar heeft geboden. Gestart met een leer/werktraject gedurende haar studie, die ze op latere leeftijd afrondde. Na dit traject is haar een baan aangeboden als klantmanager jeugd en voelt ze zich zeer welkom bij haar werkgever. Wel voegt ze eraan toe dat ze zichzelf nooit gezien heeft als ‘iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt’ zoals over hen gesproken wordt. Ze vindt deze uitdrukking ongemakkelijk. Zowel de wethouder als de organisatie PSO bevestigen dit: “Laten we spreken over mensen met een kwetsbare arbeidspositie.”

PSO certificering

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe. Lees meer: www.pso-nederland.nl

PSO certificering

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen