Damesorkest OnverMeidenlijk ‘in het nieuw’ tijdens Nacht van de Noordkade

Foto: Toine van Erp

Tijdens de Nacht van de Noordkade, het festival met muziek, dans, musical en beeldende kunst. komende vrijdagavond, zal damesorkest ‘OnverMeidenlijk’ twee bijzondere optredens geven.

Hoezo bijzonder, zult u denken?

Vanaf september staat het orkest onder leiding van een nieuwe dirigent. Jef Geerinckx uit Tilburg nam het stokje over van Marc van Kessel. Tijdens het afscheidsconcert van Marc stond hij al voor het orkest maar komende vrijdag is zijn ‘vuurdoop’, zijn eerste optreden in het openbaar. En dat nog wel tijdens de Nacht van de Noordkade.

Nieuw

Naast een nieuwe dirigent heeft het orkest ook twee nieuwe leden op dwarsfluit en eentje op klarinet welkom geheten. Met Geerinckx studeerde het orkest in korte tijd ook twee nieuwe nummers in: Second Waltz en Conquest of Paradise. Én ze spelen vrijdag in ’n nieuwe outfit. Een outfit die verrassend zal zijn voor elk lid van het orkest. Niet allemaal hetzelfde, want ze hebben het zelf aangeschaft, maar wel in dezelfde basiskleuren (zwart en wit) met een roze accent. In het verleden werd de kleding gesponsord door Emté.

Geerinckx vond dat er tijdens de generale repetitie hard is gewerkt en de dames gaan vrijdag hun beste beentje voorzetten en dan gaat het zeker mooi klinken. Hoe de dames en dirigent er vrijdag uit zien, dat weten ze zelf dus ook (nog) niet.

Optredens

OnverMeidenlijk treedt vrijdag 25 januari tijdens de Nacht van deNoordkade op om 21.00 uur in de ‘Kathedraal’ (naast ingang Afzakkerij) en om 22.00 uur in Tekenlokaal 2 (eerste verdieping). Toegang gratis.

Nacht van de Noordkade

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen