Actieve en vrolijke avond voor leden Stichting Vrije Vogels bij het Barbara Gilde in Veghel

Foto: Sint Barbara Gilde

Jaarlijks biedt het Veghelse Sint Barbara Gilde een leuke bijeenkomst aan voor leden van vrijetijdsclub De Vrije Vogels. Afgelopen week genoten zo’n 35 leden van deze club van dit gezellige uitstapje.

Als bij een circuit kon iedereen aan alle activiteiten deelnemen. Uiteraard waren de begeleiders van de Vrije Vogels ook volop actief erbij aanwezig. Dit jaar werd zelfs het nieuwe spel uit Zweden “Kubb” onder leiding van Ruud Vermeulen en Ben Hofhuis uitgeprobeerd … een geweldig succes. Het Zweedse woord kubb betekent “houten blok” en die moet je van een kleine afstand omgooien met houten stokken. Actief, uitdagend en ook om te zien best spannend.

Sint Barbara Gilde

Frank-Jan van Zutven liet als hoofdtamboer van het Gilde zien en horen dat het spelen op een lichtere trom zoals bij de harmonie, anders klinkt en speelt als een zwaardere gildetrom. Toen bleek dat er twee leden, Joep en Cor, van de Vrije Vogels waren die zelf ook wel een stukje konden trommen op deze trom. Een mooie roffel besloot hun optreden waarna veel applaus klonk natuurlijk.

Sint Barbara Gilde

André Velthausz begeleidde met Ruud Eekhof het Jeu de Boulesspel. Harry Kroesse deed de catering terwijl Wim Holland de algemene organisatie had en bleek als dj een hele geschikte verzameling muziek te laten klinken waardoor de stemming behoorlijk werd verhoogd. Meezingen gebeurde natuurlijk volop.

René Moïze en Reina Hofhuis verzorgden een wedstrijd bierpulschuiven over een plank met groene zeep, dus … pret alom.

Marja Kanters bedankte het Gilde namens de begeleiding en de leden van de Vrije Vogels met een zoete traktatie. Tot volgend jaar?!

Sint Barbara Gilde

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden