Miryanne Ruijs derde tijdens wereldkampioenschap in Rusland

Foto: N. Schoenmaker | Fioretti College

Van 22 tot 27 augustus vonden in Kazan (Rusland) de WorldSkills plaats. Zestienhonderd MBO-leerlingen uit 80 verschillende landen streden daar om het wereldkampioenschap. Zij namen deel aan 56 competities binnen verschillende vakgebieden, van timmerman tot bloembinder, van kapper tot elektrotechneut en van kok tot gastvrouw/gastheer. Het was een ongekende happening.

Miryanne Ruijs uit Heeswijk-Dinther ging als beste Nederlandse horeca-gastvrouw mee met Team NL. Zij was de eerste vmbo-leerling ooit die meedeed aan deze MBO-wedstrijden. Ze vertegenwoordigde ons land én was de ambassadrice voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Ze heeft niet alleen die rollen glansrijk vervuld, maar is ook nog eens derde geworden binnen haar discipline gastvrouw/gastheer horeca. Een zeer knappe prestatie van de enige vmbo-leerlingen tussen al die mbo-ers.

Fioretti College

Miryanne behaalde afgelopen schooljaar op het Fioretti College haar kaderdiploma HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie). Op 19 augustus vertrok zij samen met een grote groep MBO-deelnemers en -begeleiders naar Kazan. Miryanne werd begeleid door haar HBR-docent Will Hanegraaf. Hij was één van de 1.500 juryleden tijdens de WorldSkills.

Op woensdag 28 augustus keert de groep met Miryanne Ruis en Will Hanegraaf terug naar Nederland. Er zijn meerdere wereldtitels behaald, maar deze van Miryanne is wel heel bijzonder. Wij feliciteren haar van harte.

Miryanne Ruys

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden