Skunk dames 1 wint van Sliedrecht Sport dames 3

Foto: Skunk

Skunk dames 1 heeft gedaan wat het moest doen om in de race te blijven voor de beker. In Alblasserdam wonnen de dames met 3-1 van Sliedrecht Sport dames 3. Een knappe prestatie gezien dat de dames van Skunk promotieklasse spelen en Sliedrecht Sport derde divisie.

Met een enigszins andere basisopstelling werd de eerste set vrij makkelijk gewonnen met 25-19. Het was voor beide teams zoeken naar de afstemming, zeker ook omdat de ruimte voor de service erg beperkt was.

Na de eerste set werd in set twee opnieuw goed gestart door Skunk. Daarnaast begon Sliedrecht Sport steeds meer fouten te maken. Uiteindelijk werd deze set makkelijk gewonnen door Skunk met 25-16.

Na de 2-0 voorsprong van Skunk had Sliedrecht hierdoor een stuk minder druk en konden zij vrijuit gaan spelen. Dit was vooral te merken in de servicedruk. De pass bij Skunk liep hierdoor minder goed wat het aanvallende spel niet ten goede kwam. Ondanks en misschien ook mede door de spelerswissels werd het steeds rommeliger. Juist door die combinatie kon Sliedrecht Sport steeds meer punten naar zich toe trekken en uiteindelijk ook de set met 16-25.

De laatste set ging erg gelijk op in het begin. Met een tussenstand van 11-11 kon het elke kant op gaan. Na een paar goede service reeksen liep Skunk steeds meer uit. Sliedrecht sport ging zo nu en dan toch weer uitstekend spelen, waardoor het verschil in punten kleiner werd. Hierdoor moest Skunk ook aanvallend sterk spelen en na een paar mooie rally’s in het voordeel van Skunk werd ook deze set gewonnen met 25-19.

Naar de kwartfinale

Dit betekent dat ze op 21 december mogen opdraven in de kwartfinales van de beker op een nog nader te bepalen locatie.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden