Een menu in Keldonk voor bijna 170 personen

Foto: Hans Rijkers | Zorg en Welzijn Keldonk

Het lijkt zo simpel, je nodigt wat gasten uit voor je diner, bedenkt een lekker menu en maakt er een gezellige avond van.

Maar wat als je bijna 145 gasten hebt en zo’n 23 koks. Waar begin je dan? Inderdaad het is nog een hele klus voor de werkgroep “Heel Keldonk Kookt” om alles in goede banen te leiden.  ’t Is bijna een soort kruiswoordpuzzel. Het maken van de flyer en het menu is misschien dan nog wel het eenvoudigste. En dan melden de gasten en koks zich, en kan er gepuzzeld worden om iedereen goed verdeeld te krijgen over vrijdag 1 en zaterdag 2 november.

Dan volgen de ingrediënten welke per kok in aantal kunnen verschillen door meer of minder gasten. Exacte lijsten met wat er in de tassen moet, zijn het gevolg. En dan heb je dat net klaar, wijzigt er weer iets in de gastenlijst. Ja, als werkgroep moet je wel stress bestendig en flexibel zijn en foutjes proberen te voorkomen. Het eerste kritische punt is om alle koks te voorzien van de juiste kaartjes waarmee ze hun gasten kunnen uitnodigen. Zij weten dan, wie ze allemaal aan tafel krijgen.

En dan inkopen doen voor bijna 1/6 deel van de bewoners in Keldonk. Voor hoeveel? Ja zoveel. En dan staat het halve Span wel vol met etenswaar.  We kunnen dan beginnen met het samenstellen van de tassen voor de koks. Alles netjes onderverdeeld in gekoelde en niet gekoelde producten verdeeld over 2 tassen.

Maar hoe fijn is het dan, als het moment daar is en de koks hun tassen met veel enthousiasme komen ophalen en zich verbazen over wat er allemaal voor ze klaarstaat. Bij sommigen stond de soep thuis al te trekken of de hemelse modder te stijven en anderen vertelden hoe leuk het was om dit te mogen doen.  Dit allemaal onder het genot van een kopje koffie en een stukje cake. Alvast een  gezellige voorbereiding op het diner.

En dan komt een 89 jarige gast binnen bij de kok en zegt, o gelukkig “ik ruik geen brandlucht”. Maar voordat hij naar huis gaat merkt hij op dat hij nog iets in zijn kofferbak heeft laten staan. Hij wilde eerst wel kijken of de kok het wel verdiend had. Sommigen koks en gasten waren het er al over eens “volgend jaar weer” al moeten we de ingrediënten zelf betalen. Waardering en dankbaarheid is iets wat je veel hoort tijdens “Heel Keldonk kookt”.  Dat maakt deze activiteit ook zo mooi en dicht bij de mensen.

Heel-Keldonk-kookt-2019-12

Trots en dankbaar

Als werkgroep zijn we trots en dankbaar op iedereen die zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan “Heel Keldonk Kookt 2019”. Koks bedankt voor jullie inzet en gasten fijn dat jullie wilden aanschuiven.

Heel Keldonk kookt werd mogelijk gemaakt door het NJR – Ik ben geweldig. Ook gaat dank uit naar de ondernemers die hierin hebben willen bijdragen en ons van de vele lekkere producten hebben voorzien.

Heel-Keldonk-kookt-2019-11

Heel-Keldonk-kookt-2019-5

Heel-Keldonk-kookt-2019-8

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen