Carlo van de Greef benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Foto: Gemeente Meierijstad

De heer C.J.A. (Carlo) van de Greef (1968) uit Schijndel ontving op vrijdag 15 november 2019 een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die de heer Van de Greef al jaren verricht voor de (Schijndelse) gemeenschap.

Overzicht verdiensten

1998 – heden penningmeester van en vrijwilliger bij de Stichting Sinterklaas Schijndel, voorheen de club van Sinterklaas Schijndel. Betrokkene trekt en organiseert mede de jaarlijkse Sinterklaas activiteiten, bestaande uit o.a. de intocht, huis- en verenigingsbezoeken. Hij maakt deel uit van het communicatieteam dat de mailbox, de website en de sociale media beheert en hij onderhoudt de contacten met de gemeente, de sponsoren en andere instanties. In 2003 initieerde hij de Sinterklaas-internet/televisieserie, waarvan hij sindsdien de tekstschrijver, producent en cameraman is. In februari starten hiervoor de voorbereidingen en de opnames. Daarnaast organiseert hij sinds 2009 jaarlijks het tweedaagse Sinterklaasfeest waarvan de opbrengst ten goede komt aan goede doelen. Van 2014 tot 2016 was hij de medeorganisator van het Glazen Pietenhuis, waarmee geld werd ingezameld voor goede doelen. Sinds 2017 is hij de medeorganisator van het Sinterklaas scholenproject Meierijstad.

2002 – heden Mantelzorger, samen met zijn echtgenote heeft hij de zorg voor een familielid.

2007 – 2012 Setdresser en acteur bij de Sinterklaas activiteiten in Ahoy en de landelijke Sinterklaas serie. In 2011 won hij hiermee de Gouden Pepernoot, een landelijke prijs voor beste Sinterklaas vrijwilliger. In 2012 ontving de heer Van de Greef de gouden Sinterklaas-award voor landelijke vrijwilliger van het jaar.

2010 – 2016 Vrijwilliger bij de lokale omroep TV Schijndel. Betrokkene was actief als cameraman, regisseur, opnameleider, editor en fotograaf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen