Marjolein van ’t Geloof mengt zich in de strijd op NK omnium

Van ’t Geloof in het geel
Foto: Aschwin Kruders | Sport Promotions

Twee weken na haar tweede plaats bij de Nederlandse kampioenschappen derny, heeft Marjolein van ’t Geloof zich zondag ook in de strijd om de ereplaatsen gemengd bij de NK omnium. Ook die wedstrijd werd op de wielerbaan in Apeldoorn verreden.

De 23-jarige wielrenster die sinds vorige maand in Schijndel woont, finishte na vier onderdelen als achtste. “Mijn benen begonnen steeds beter te voelen en ik hoop dat ik de vorm kan doortrekken naar de rest van de week.” Van ’t Geloof neemt van 27 tot en met 29 december deel aan de NK baanwielrennen in Alkmaar.

Gezien haar gevoel aan het begin van de dag, kon Van ’t Geloof na afloop van het omnium zeker leven met haar achtste plaats. “Ik was niet helemaal fit en dat was een beetje jammer”, keek ze na afloop terug. “Toch heb ik er wel een goede ervaring aan overgehouden. Ik heb een goede afsluitende puntenkoers gereden. Bij de temporace verloor ik juist wat punten, doordat ik een verkeerd verzet erop had gezet, maar ondanks wat pech heb ik er een mooie dag van gemaakt. Na een rustdag doe ik nog wat pittige trainingen, om zo toe te werken naar de scratch en puntenkoers die ik op de NK baanwielrennen ga rijden.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden