Nieuwjaarsreceptie gemeente Meierijstad

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Maandagavond 6 januari vond in cultureel centrum ’t Spectrum in Schijndel de nieuwjaarsreceptie plaats van de gemeente Meierijstad. Vertegenwoordigers van bedrijven, clubs en verenigingen waren daarbij aanwezig om samen met het College van Burgemeester en Wethouders te proosten op 2020.

Burgemeester Kees van Rooij blikte terug op het afgelopen jaar. Dit deed hij, middels gesprekken met een aantal inwoners van Meierijstad. Mensen die wonen, werken, leven en vertellen hoe trots en dankbaar ze zijn op datgene wat zij beleven in Meierijstad en welke kansen zij zien.

Vooruitblik

Wat staat er in 2020 in onze gemeente allemaal te gebeuren?

  • 2020 Jaar van ‘Werk in Uitvoering’. “We (ver)bouwen enkele scholen, kindcentrum, het voormalig gemeentehuis in Schijndel en mogelijk 2 zwembaden of leveren die op. Een voorbeeld waarmee komend jaar letterlijk zichtbaar wordt dat veel van het gemeentelijk beleid dat de afgelopen jaren is geharmoniseerd of vertaald in visies en plannen, in uitvoering is of komt. En dat geldt voor alle domeinen”.
  • 2020: Jaar van Energietransitie, Klimaatplannen (al dan niet in uitvoering), stikstof en pFas. “Allemaal thema’s die een grote invloed gaan hebben op onze samenleving en welvaart”.
  • 2020: Jaar van minder polarisatie en meer dialoog en luisteren naar elkaar. “Of het nu gaat over vluchtelingenopvang- en integratie, arbeidsmigranten, zwarte-pieten-discussie, vuurwerkverbod of andere onderwerpen die gemakkelijk leiden tot polarisatie, ik weet zeker dat wij in Meierijstad in staat zijn met elkaar een genuanceerde discussie te voeren en tot oplossingen te komen die tegenstellingen overbruggen. In de praktijk zie ik daar tal van voorbeelden van”.

De burgemeester sloot af met wat 2020 voor hem wordt: “2020 wordt ook voor mij het jaar van het bankje”. De heer Van Rooij wil dit jaar verder op zoek en praten met diverse mensen op allerlei verschillende plekken in Meierijstad. Luisteren, in gesprek gaan en op zoek naar betekenissen in Meierijstad. Mensen verschillen van elkaar en juist daarin ziet hij de kracht van samen. Ook als het gaat over inclusieve samenleving en er zijn voor elkaar. Daar gaat hij dit jaar verder naar op zoek met het Meierijstad-bankje uit de film.

“Praten met diverse mensen op allerlei verschillende plekken in Meierijstad. Luisteren, in gesprek gaan en op zoek naar betekenissen in Meierijstad. Dat ga ik dit jaar doen!”, aldus de Burgemeester.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen