Vroege St. Patrick’s Day in Eerde met Acting The Maggot

Foto: Acting The Maggot

Hoewel Saint Patrick’s Day elk jaar op 17 maart wordt gevierd, zal in Eerde het feest al op 1 februari losbarsten. Dan zal ‘Acting The Maggot’ – een van de leukste Ierse feestbands van Nederland – hun pre-St. Patrick’s Day party komen vieren bij De Brink in Eerde. Naast heel veel groene versiering zal er speciaal op deze avond het echte Ierse bier Guinness worden getapt.

Met zang, gitaar, banjo, accordeon, bas, viool en drums zullen de muzikanten van Acting The Maggot zorgen voor een flinke dosis Ierse traditionals, meezingers en meeswingers. Denk hierbij aan de bekendste muziek van bands als The Dubliners, The Pogues en Flogging Molly. Van ‘The Town I Loved so Well’ en ‘The Wild Rover’ tot ‘Drunken Lullabies’. Acting The Maggot staat sinds enkele jaren op de grotere podia van Nederland en was al bij menig festival te zien en te horen.

China tour

Afgelopen jaar speelde de band op uitnodiging van de Chinese overheid meerdere optredens in China en dat bleef niet onopgemerkt. De China tour in o.a. Beijing werd breed uitgemeten op nationale radio en televisie (NPO, RTL, RADIO 538). Maar ook in Ierland en in China werden er reportages gemaakt en verscheen Acting The Maggot in de grootste kranten en op websites. Het filmpje waarin Acting The Maggot liedjes speelde op de Chinese Muur ging viraal op Dumpert.nl. RTL‘s Editie NL berichtte in een speciaal item ook over de faam die de band kreeg in Beijing.

Veghelse accordeonist Tom van Aarle

Dat de band al voor de derde jaar Eerde aandoet is niet vreemd. Tom van Aarle, de accordeonist van de band, is geboren en getogen in Eerde en woont nu sinds enkele jaren in Veghel. Het feest krijgt dus een lokaal karakter. Tom van Aarle afgelopen jaar met zijn filmpje, waarin hij Arcade van Duncan Lawrence op accordeon uitvoert, zelf ook viraal op Dumpert en Omroep Brabant.

Saint Patrick’s Day

Saint Patrick’s Day is de nationale feestdag van alle Ieren waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdenkt. Over de hele wereld vieren de Ieren of hun afstammelingen een groot feest. Acting The Maggot zal het feest ook dit jaar naar Meierijstad brengen.

Kaarten voor Acting The Maggot’s pre-St. Patrick’s Day Party kosten € 14,- in de voorverkoop en zijn te bestellen via de website van De Brink in Eerde. Op de avond zelf kosten tickets aan de deur € 17,50.
pre St. Patricks Day De Brink Eerde 2020 - 1280
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen