Luistercafé over de muzikale familie Mathijsen

Foto: Privécollectie

Op vrijdag 7 februari staat tijdens het Luistercafé Noordkade de muzikale familie Mathijsen uit Schijndel centraal. De ‘Groep Mathijsen’ is een begrip in Schijndel en omgeving. Vorig jaar verscheen de roman De moederbanden, gebaseerd op de geschiedenis van deze familie.

In de jaren vijftig en zestig timmerde het tien kinderen tellende arbeidersgezin muzikaal flink aan de weg. Piet Mathijsen bijvoorbeeld, mocht in 1961 als eerste Brabander voor de Nederlandse Opera in Amsterdam zingen. Een groot aantal nakomelingen is nog steeds actief in de muziek.

De muziek op deze avond wordt verzorgd door leden van de tweede en derde generatie van de familie Mathijsen. Zij spelen en zingen een groot aantal liedjes uit het repertoire van de familie. Een gesprek is er met René den Ouden, de auteur van de roman De moederbanden.

Het Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel. De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur in De Apotheek op de Noordkade. De entree is gratis. De volgende editie is op vrijdag 6 maart. Centraal staat dan de jonge Elvis Presley.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden