Illegale bewoning bij in restauratie zijnde wagon van SIEMei

Foto: Ton de Klein | Stichting SIEMei

Eén of meerdere onbekenden hebben zich. in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari, toegang verschaft tot een wagon die op dit moment door vrijwilligers van stichting SIEMei gerestaureerd wordt.

Deze wagon, die sinds 19 september 2017, op het rangeerterrein in Veghel staat, was grotendeels door de vrijwilligers gereed gemaakt om weer verder opgebouwd te kunnen worden. Men had de oude planken aan de buitenkant reeds verwijderd, de nieuwe lagen al klaar in de werkplaats van SIEMei aan de Noordkade, het ijzeren frame van de wagon was bijna helemaal gecontroleerd en de vloer van de wagon was ook al hersteld. Men had alles met zwart zeil overspannen om de restauratie zoveel mogelijk te beschermen tegen weersinvloeden. Ook was er een hek om de wagon gezet.

Zaterdagochtend kwamen enkele vrijwilligers aan op het terrein om verder te werken aan de restauratie. Tot hun grote schrik zagen zij dat onbekenden zich toegang hadden verschaft tot de wagon. Het hek wat om de wagon staat was opengebroken, het zeil was kapot gesneden en de vloer van de wagon was vernield. Ook was er brand gesticht. Verslagenheid is wat er op dit moment heerst binnen SIEMei. Hoe groot de schade is, is op dit moment niet bekend.

Aangifte

Men heeft aangifte van illegale bewoning gedaan bij de politie. Mocht u iets opgevallen zijn, wat met deze zaak te maken kan hebben, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

18-01-2020 Vernieling wagon SIEMei 01

18-01-2020 Vernieling wagon SIEMei 02

18-01-2020 Vernieling wagon SIEMei 03

Goederenwagon

Deze grootvolume gesloten goederenwagon is gebouwd in 1961 door Werkspoor. In dienst gekomen als type Hbs met nummer 30354. In 1965 werd Hbs veranderd in Gbs (UIC-1) en kreeg het een computernummer: 21 84 150 0 378-7. Dat veranderde in 1973 in het nummer 01 84 150 0 378-1. In 1988 werd de wagon terzijde gesteld en in 2003 afgevoerd. Deze wagon is door stichting SIEMei overgenomen van stichting Locomotor.

De wagon bij aankomst in Veghel op 19 september 2017

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden