Deze week geen winst in 5-setter voor heren Skunk

Na het nipte verlies van vorige week tegen de nummer vier, hoopten de Veghelse heren deze week tegen nummer vijf Compaen de winst in Veghel te houden. Mooi volleybal werd afgewisseld met mindere fases waardoor Compaen uiteindelijk de winst pakte met 3-2.

Na slechte starts in vorige wedstrijden was Skunk er op gebrand deze week goed te starten. Ook deze week liet het echter de tegenstander snel weglopen waardoor een onoverbrugbaar gat ontstond van 12-20 door het ontbreken van scorend vermogen. In de tweede set mocht Finn van Lierop zijn debuut maken in het eerste team van Skunk. Van zenuwen leek geen sprake, want hij pakte zijn puntjes mee tot frustratie van de tegenstander. Skunk en Compaen waren deze set goed in evenwicht tot een gelijke stand van 24-24. Compaen trok hier net aan het langste eind met een 26-28 winst.

De Veghelse heren kregen steeds meer het gevoel dat er iets te halen viel, en dat was te zien in de derde set. Ze startten fel en de voorsprong werd gestaag uitgebouwd tot 23-17. Toen haperde het even bij de aanvallers van Skunk, maar setwinst kwam niet in gevaar.

De vierde set leek een kopie van de derde set. De heren van Skunk namen weer een voorsprong, er werd een tactische wissel toegepast voor de pass en ook nu kwam Skunk weer op een 23-17 voorsprong die ze benutten. Daarmee kreeg Skunk de vierde vijfsetter achter elkaar voor de kiezen. Het was duidelijk dat de twee teams in evenwicht waren door een 10-10 stand. Misschien dat de meegereisde supporters uit Oostzaan de doorslag gaven, maar Compaen pakte de winst uiteindelijk met 11-15.

Setstanden

18-25, 26-28, 25-20, 25-21, 11-15

Volgende week zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de carnavalsbreak op het programma tegen nummer 3 van de ranglijst Velo in Wateringen.