Fioretti College geeft onderwijs van de toekomst vorm

Foto:

Jongeren voorbereiden op een kansrijke toekomst, dat is de opdracht van het onderwijs. Vooral in de techniek en technologie zijn de kansen enorm. Een goede voorbereiding op zo’n toekomst kan alleen als er sterk wordt ingezet op een innovatief, kwaliteitsvol en breed praktijkgericht programma.

Om dat in het vmbo mogelijk te maken, trekt het ministerie daar jaarlijks 100 miljoen euro voor uit. De regio Noordoost-Brabant maakt daar onder de naam Het Techniek Loket werk van. Het Fioretti College is de penvoerder en werkt intensief samen met elf andere vmbo’s, twee ROC’s, acht scholen voor praktijkonderwijs, acht scholen voor VSO en meer dan tweehonderdvijftig bedrijven.

De eerste resultaten in de regio zijn zichtbaar, zo ook op het Fioretti College. Daar werden op vrijdag 7 februari officieel de deuren geopend van het nieuwe lokaal Technologie en Toepassing. Het T&T-lokaal is niet zomaar een lokaal. Het is een leeromgeving waar leerlingen kennis kunnen maken met de nieuwste technologieën en uitgedaagd worden om hun creativiteit, samenwerkend vermogen, ontwerp- en onderzoeksvaardigheden en bouwtalent te ontwikkelen.

Onderwijswethouder Coby van der Pas opende het nieuwe lokaal met een 3D-geprinte schaar. Dat gebeurde in het bijzijn van leerlingen, directie, docenten, onderwijsontwikkelaars, opdrachtgevers, alsmede vertegenwoordigers van ROC de Leijgraaf en Platform Ondernemend Meierijstad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden