Pastor Jan Groot Zevert van geloofsgemeenschap H. Hart van Jesus en H. Johannes overleden

Foto: Bestuur Parochie H. Franciscus

Het bestuur en de pastoraatsgroep van de R.K. Parochie H. Franciscus te Veghel hebben met veel verdriet kennisgenomen van het overlijden van de zeereerwaarde pater Jan Groot Zevert ss.cc., Pastor van de geloofsgemeenschap H. Hart van Jesus en H. Johannes te Veghel.

Dit jaar zou het in juni precies 30 jaar geleden zijn dat pater Jan Groot Zevert pastoor werd van de kerk H. Hart van Jesus te Veghel.  Pastor bleef hij voor zijn kerk 30 jaar lang, ook na de veranderingen van de organisatorische structuur van onze parochie.  Hij was loyaal aan de parochie en de mensen die aan zijn pastorale zorg waren toevertrouwd.  Hij zette zich in voor de Heer en de mensen met hart en ziel.  Hij deed dit wijs en zachtmoedig en zijn blijmoedigheid uitte zich in een liefdevolle humor.  In alles een herder naar Jezus hart. Wij zullen hem en zijn inzet node missen en bidden dat God nu ook tot hem zegt: “goede en trouwe dienaar, ga binnen in de vreugde van uw heer” Mt. 25,23

Jan werd geboren te Beltrum op 12 juni 1930 en werd lid van de Congregatie van de Heilige Harten op 25 september 1951. Hij werd priester gewijd op 30 september 1956.

Jan was de eerste tien jaar van zijn priesterleven werkzaam in het z.g. Intronisatiewerk, waarbij hij steeds voor een korte periode in heel veel parochies in Nederland huisbezoek deed en de Heilig Hartdevotie probeerde te verspreiden.

Daarna was hij jarenlang werkzaam in de parochies Schoonebeek en Erica.

In 1981 werd hij tot overste van de communiteit van Bavel benoemd, welke functie hij combineerde met pastoraal werk in de parochie van Sint Jan de Doper in Breda. Tevens was hij lid van enkele congregationele instellingen zoals de provincieraad.

In 1990 werd Jan lid van de communiteit van Sint-Oedenrode, waar hij opnieuw tot overste werd gekozen en vanwaaruit hij dagelijks in de parochie van het Heilig Hart in Veghel werkzaam was als pastor. Dit laatste bleef hij doen toen hij met de hele communiteit in 2002 naar Den Bosch verhuisde.

Het viel hem zwaar toen de communiteit van Den Bosch in 2018 moest verhuizen naar Teteringen, maar hoe dan ook, de Heilig Hartparochie van Veghel kon op hem blijven rekenen.

Twee weken geleden begon Jan dagelijks meer vermoeid te raken. Er waren geen tekenen dat hij last van het coronavirus zou hebben, maar soms was hij volledig uitgeput. In de morgen van 27 maart is Jan rustig in zijn slaap overleden, ten gevolge van een hartstilstand.

Pater Jan Groot Zevert opening plein

Afscheid

Op vrijdag 3 april a.s. zal Jan herdacht worden tijdens de eucharistieviering in de kapel van verzorgingshuis Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46, 4947 DK Teteringen. De viering begint om 11.30 uur. Daarna zullen zij Jan te rusten leggen op begraafplaats Zuylen, gelegen aan de Tuinzichtlaan te Breda. Na de begrafenis is er gelegenheid elkaar te ontmoeten tijdens de koffietafel in een van de zalen van Zuylen.

Vanwege de beperkingen in verband met het coronavirus kunnen ze helaas slechts een beperkt aantal personen uitnodigen bij deze plechtigheden aanwezig te zijn. Deze personen krijgen van hen een aparte uitnodiging. Men hoopt dat u hier begrip voor heeft.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen