Landelijke corona update; Nederlands dodental door corona stijgt met 144 naar 3459

Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Het nieuwe coronavirus heeft in Nederland tot nu toe zeker 3.459 levens geëist, 144 meer dan een etmaal eerder bekend was. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

Totaal bevestigde gevallen: 30.449

  • Aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 9.465
  • Toename aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten: +156
  • Totaal bevestigde sterfgevallen: 3.459
  • Toename bevestigde sterfgevallen: +144

Vandaag zijn er 156 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 144 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 30.449 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken.
Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Het aantal patiënten dat overlijdt neemt ook af, maar minder snel dan de ziekenhuisopnames.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Nog steeds hoge sterfte in Noord-Brabant en Limburg

In week 15 (6 tot en met 12 april) blijft de sterfte, geschat op basis van de informatie die tot nu toe is binnengekomen, in Noord-Brabant en Limburg twee keer zo hoog als in een gemiddelde week in de eerste tien weken van 2020. Dit is al zo sinds week 13.

Ook voor de andere provincies is er in week 15, op basis van de schatting, weinig verschil te zien ten opzichte van week 14. In Gelderland, Overijssel, Utrecht blijft de sterfte meer dan de helft hoger dan in een gemiddelde week in de eerste tien weken van 2020. In Zuid-Holland en Noord-Holland is de sterfte meer dan een derde hoger.

Spreiding over gemeentes

In sommige gemeentes in Noord-Brabant, Limburg en rondom Zwolle is het aantal overledenen in week 14 meer dan verdubbeld ten opzichte van een gemiddelde week in de eerste tien weken van 2020. In tien gemeentes, waaronder Grave, Meijerijstad, Uden, Heerde en IJsselstein, is het aantal overledenen zelfs 5 of meer keer zo hoog.

RIVM

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen