Enorme ‘berg’ aardappelen vindt gretig aftrek bij inwoners Meierijstad

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De schuren van Nederlandse boeren en verwerkers liggen vol met honderdduizenden kilo’s (friet)aardappels. De weggevallen vraag naar friet vanuit de horeca, festivals en export is een grote zorg voor veel boeren. De aardappels blijven liggen of worden voor minder geld verkocht voor bijvoorbeeld biogas of veevoer. De boer wordt dus benadeeld en er is sprake van voedselverspilling. Vandaar dat consumenten vandaag de mogelijkheid wordt geboden om, bijna tegen kostprijs, aardappelen te scheppen op de Noordkade in Veghel.

Vanuit de organisatie, de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, was Marcel Verhoeven van Verhoeven Gewasverzorging benaderd om mee te doen met deze actie. Bij Verhoeven worden verschillende gewassen geteeld, met specialisatie in de teelt van aardappelen, uien en bieten.

Verhoeven staat vandaag van 12.00 tot 18.00 uur met een vrachtwagen met zo’n 15 ton aan aardappelen op het parkeerterrein (P1) van CHV Noordkade. Middels de app van TooGoodToGo kun je je nog aanmelden. Velen gingen u vandaag al voor.

De officiële aftrap werd verricht de wethouder Goijaarts en wethouder Van Rooijen van de gemeente Meierijstad. De eerste klant was Suzanne.

Startschot aardappelactie

Eerste klant aardappelactie

Nationale Aardappelberg Dag

Niet alleen in Meierijstad wordt met een aardappelberg aandacht gevraagd voor het aardappeloverschot. Zaterdag 27 juni is omgedoopt tot Nationale Aardappelberg Dag. Consumenten kunnen via de app van Too Good To Go voor een eerlijke prijs op twaalf locaties in Nederland aardappels komen scheppen. Dit uiteraard volgens de maatregelen van de RIVM.

Aardappelactie 1

Aardappelactie 2

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden