Dierenparkje Veghel-Zuid heeft enorme metamorfose ondergaan

Foto: Lotte Rijken

Dierenpark Veghel-Zuid had het geweldige idee om afgelopen zondag 19 juli een open dag te organiseren voor de buurtbewoners en geïnteresseerden. Het park bestaat in oktober 2023 alweer 50 jaar en onder leiding van Jolanda Burger, haar dochter Ashley en inmiddels 13 andere vrijwilligers die altijd klaar staan om te helpen op het park, heeft het de afgelopen jaren een enorme metamorfose ondergaan.

Door: Lotte Rijken (15)

De open dag sloeg enorm aan. Er zijn zeker zo’n 80 mensen komen kijken naar de prachtige dieren waaronder alpaca’s, konijntjes, ezels, herten, ganzen, kalkoenen, geiten, schapen, kippen, de hangbuikzwijnen en natuurlijk de twee huispoezen. Ook voor Luuk was het een speciale dag. Hij kreeg als jongste vrijwilliger een bloemetje aangeboden voor al zijn werk en inzet als vrijwilliger.

Dierenparkje Veghel-Zuid

Fairtrade

Ook is het dierenpark Veghel-Zuid nu Fairtrade! Door o.a. Fairtrade koffie, thee, suiker en melk aan te bieden mag het park zich Fairtrade noemen. Het park is alweer het vierde Fairtrade park, net zoals bijvoorbeeld het Veronicapark in Schijndel, Dierenplein Schijndel en de Natuurtuin het Bundertje in Veghel.

Het bordje werd overhandigd door Peer Hurkmans, bestuurslid van Stichting Fairtrade gemeente Meierijstad, en voorzitster van de Stichting Dier, Mens en Natuur Meierijstad Miranda van Gerwen, aan Jolanda Burger, de beheerster van het park.

Dierenparkje Veghel-Zuid

Blijf vooral zo doorgaan!

Jolanda Burger en alle vrijwilligers enorm bedankt voor jullie geweldige inzet!

Kom gerust eens langs in dit prachtige dierenpark!

Dierenparkje Veghel-Zuid

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen