112

Bestuurder verzet zich bij aanhouding in Veghel

Foto: politie.nl

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 augustus gaf de politie de bestuurder van een bestelbus op de Dr. Schaepmanlaan in Veghel een stopteken. Het voertuig stopte en direct daarop zagen de agenten dat de achteruitrijverlichting gingen branden en het voertuig achteruit reed. De agenten moesten hun dienstvoertuig achteruit rijden om een aanrijding te voorkomen.

Nadat de bestelauto tot stilstand was gekomen sprak men de bestuurder aan die direct verbaal agressief reageerde. De agenten roken direct een flinke alcohollucht uit de auto komen. De bestuurder probeerde weg te lopen, maar werd tegen gehouden. Hier werd de bestuurder nog agressiever van. Vervolgens werd hij gevorderd mee te werken aan een ademtest. Dit weigerde hij. Hij wilde totaal geen medewerking verlenen. Hierop hielden de agenten de verdachte aan. De verdachte was het hier niet mee eens en probeerde weg te komen en pleegde verzet. Hierdoor heeft de politie geweld moeten gebruiken om de verdachte het verzet te laten staken. De verdachte bleef zich verzetten waarna pepperspray gebruikt werd. Door de pepperspray staakte de verdachte zijn verzet en werd hij meegenomen naar het hoofdbureau in Den Bosch. Eenmaal daar aangekomen bleef de verdachte zich agressief gedragen waardoor geen identiteit van de verdachte vastgesteld kon worden. Ook weigerde de verdachte medewerking aan het onderzoek aan de ademanalyse apparaat.

De verdachte mocht een nacht blijven slapen om te ontnuchteren. Hij werd in de ochtend gehoord en vervolgens heengezonden.

Doordat de verdachte niet mee werkte aan het onderzoek van het ademanalyseapparaat krijgt hij de hoogste straf. Het CVOM gaat zich buigen over deze zaak en een passende straf geven.

Verzet bij aanhouding

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden