Vandaag helaas geen tweede editie van het Kanjerfestival

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vandaag, 6 september 2020, zou de tweede editie van het Kanjerfestival in het Veghelse Julianapark plaatsvinden. De corona uitbraak gooide echter roet in het eten. Het Kanjerfestival is een muziekfeest voor iedereen van jong tot oud, maar in het bijzonder voor “iedereen” met een beperking!  Afgelopen jaar werd dit voor de eerste keer georganiseerd en was direct een succes.

“Het was zo mooi, onze 1e editie van het Kanjerfestival Meierijstad in juni 2019. Het Julianapark in Veghel werd gevuld met muziek en dans. Het was één groot feest. Volgens de media hadden we iedereen laten stralen!”, aldus John van Bergen. “Begin mei hebben wij als organisatie moeten besluiten om de editie van dit jaar te cancellen”.

Kanjerfestival

Kanjerfestival

Het festival is ontstaan na het opzetten van ‘Dansen en Sjansen’, een stapavond voor mensen met een beperking. Deze stapavond, die één keer per kwartaal plaatsvindt in Willy’s Café aan de Gasthuisstraat in Veghel, is een aantal jaren geleden opgezet door John in samenwerking met Thijs Swinkels, eigenaar van Brownies & Downies. Mede door het succes van deze avond is men verder gaan kijken om deze doelgroep nog meer te bieden. Het bezoeken van een ‘normaal’ festival is voor hen bijna onmogelijk en om ook hier in te kunnen voorzien besloot men een Kanjerfestival te organiseren.

15-06-2019-Kanjer-Festival-10

15-06-2019-Kanjer-Festival-11

‘De Fiets’

In deze aflevering van ‘De Fiets, gingen wij van meierijstad.nieuws.nl op pad met organisator John en Cor, één van de bezoekers van het Kanjerfestival en spraken met hen over het succes van afgelopen jaar en de teleurstelling die er heerst omdat men heeft moeten besluiten om het, in verband met corona, niet door te laten gaan en te verschuiven naar 2021..

Duofiets

Speciaal voor deze aflevering stelde Marieke Hoevenaars van ‘Beleven is Leven’ voor een klein bedrag een duofiets, coronaproof natuurlijk, beschikbaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen