112

Politie pakt twee winkeldieven in Veghel op

Foto: politie Facebook

Op donderdag 10 september de politie, via team handhaving, de melding dat er op de Hoofdstraat in Veghel een winkeldiefstal had plaats gevonden en dat twee verdachten de winkel al waren uitgelopen. Met een signalement van beide verdachten op zak ging de politie samen met medewerkers van handhaving op zoek.

Al snel zag handhaving 1 van de verdachten zitten op een bankje en werd herkent als zijnde 1 van de verdachte die de winkeldiefstal had gepleegd. De politie kwam snel ter plaatse om de medewerkers van handhaving ondersteuning te bieden.

Omdat de verdachte geen identiteitskaart bij zich droeg hebben heeft de politie een fouillering uitgevoerd. Bij deze fouillering troffen zij messen aan. Gezien de situatie waarin het werd aangetroffen is de verdachte aangehouden. Door de andere agenten werd gezocht naar de tweede persoon en deze werd al snel op een andere locatie aangetroffen. Ook deze verdachte werd aangehouden ter zake winkeldiefstal in vereniging.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Den Bosch en werden daar door de recherche verhoord. Justitie gaat zich buigen over de zaak.

Door een mooie samenwerking met handhaving Meierij kon de politie beide verdachten aanhouden en kon het weggenomen goed terug naar de rechtmatige eigenaar.

Reacties