IBN sluit overeenkomst met brommerbedrijf Brekr

IBN lokatie Veghel. Brekr medewerkers in werkplaats. t.b.v. IBN
Foto: Van Assendelft Fotografie

Brekr, ontwikkelaar van elektrische brommers, is een partnership aangegaan met sociale onderneming IBN. Het brommerbedrijf uit Doetinchem laat de komende drie jaar alle elektrische brommers op de locatie bij IBN in Veghel produceren. 

Mede-eigenaar van Brekr, Jasper Hagedoorn: “IBN beschikt over de juiste technische knowhow en assemblagecapaciteiten.” Het bedrijf zocht sinds 2019 naar een geschikte locatie om de elektrische brommers te produceren. ”Het gaat om een product waaraan onder meer de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) hoge eisen stelt. Iedere brommer die de weg op gaat, moet geproduceerd zijn volgens nauwgezette veiligheidsnormen en zeer zorgvuldig getest zijn. De veiligheidseisen aan een brommer zijn vele malen hoger dan van bijvoorbeeld een elektrische fiets.’’

Maarten Gielen, directeur van IBN: “Een technisch geavanceerd product als de Brekr Model B laat duidelijk zien dat we instaat zijn om producten te assembleren waar zeer hoge eisen aan worden gesteld. We verzorgen het hele proces van inkoop van de verschillende onderdelen tot de complete assemblage van de brommer. Het biedt mensen een mooie kans om opgeleid worden voor het kansrijke assemblageberoep.”

Het partnership met Brekr biedt voor IBN nieuwe werkgelegenheid voor 10 mensen, die extra ondersteuning nodig hebben op de arbeidsmarkt. Het futuristische en stoere design van de elektrische brommer, geïnspireerd op de aloude brommer van vroeger, vindt een succesvolle afzet in West-Europa. Door de succesvolle introductie en verkoop zal het aantal medewerkers verder toenemen.

Over IBN

IBN is een grote regionale sociale werkgever met een bijzondere opdracht. IBN richt zich op het toeleiden naar werk en het bieden van passend werk. Al ruim 25 jaar maken we ons sterk voor mensen die extra hulp nodig hebben bij het vinden en behouden van een baan. We ontwikkelen mensen via werkleerlijnen of rechtstreeks bij een werkgever naar een kansrijk beroep. Samen met 11 gemeenten uit onze regio voeren we de Participatiewet uit.

Reacties