Kinderen nemen intrek nieuwbouw basisschool ‘De Uilenbrink’ in Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vandaag namen de kinderen van OBS De Uilenbrink hun intrek in hun nieuwe school aan de Melisselaar in Veghel. Bijna 2 jaar geleden werd gestart met de renovatie, vervangende nieuwbouw en uitbreiding van de school.

Het 40 jaar oude schoolgebouw voldeed in technische, ruimtelijke en functionele zin niet meer aan de eisen van deze tijd. Het gebouw was te klein om de huidige en toekomstige leerlingenpopulatie te huisvesten. Op deze basisschool wordt al jarenlang aan een kleine 500 leerlingen onderwijs gegeven.

Vanaf augustus 2019 verhuisden de leerlingen van de onderbouw naar basisschool De Bunders. Kinderen uit de bovenbouw kregen vanaf dat moment les in de voormalige PABO aan de Deken van Miertstraat in Veghel.

Kiss and Ride

Vele jaren werd er door bewoners van de wijk waar deze school zich bevindt ‘geklaagd’ over de auto’s die in de omgeving geparkeerd stonden als ouders hun kinderen naar school brachten. Daar is een oplossing voor bedacht in de vorm van een ‘Kiss and Ride’. Ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen dienen de route via de Ypelaar te nemen. Vervolgens kunnen zij het parkeerterrein oprijden, hun kinderen laten uitstappen en de locatie weer verlaten via de Melisselaar/Distellaar. Eenrichtingsverkeer, veilig en geen parkeeroverlast.

Kinderopvang ’t Kroontje

Ook kinderopvang ’t Kroontje is gestart met dagopvang (0-4 jaar), spelend leren in de ochtenden (2-4 jaar) en voorschoolse en buitenschoolse opvang (4-12 jaar) op deze locatie. Samen met de school creĆ«ren de medewerkers van ’t Kroontje een fijne, veilige en vertrouwde plek waar elk kind kan spelen en zich ontwikkelen!

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen