Sanne van Dijke verliest met gemengde judoploeg de strijd om brons van Duitsland

Sanne, rechts vooraan, na afloop in de strijd om brons
Sanne, rechts vooraan, na afloop in de strijd om brons
Foto: screenshot

De Nederlandse judoploeg, met Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther in de gelederen, is er niet in geslaagd een bronzen medaille te pakken in de gemengde landenwedstrijd. Duitsland bleek in de strijd om de derde plaats met 4-2 te sterk. Sanne won haar partij wel met ippon van Giovanna Scoccimarro, die ze ook in het individuele toernooi al had verslagen.

Nederland was veroordeeld tot de strijd om brons na de kansloze nederlaag tegen Frankrijk (4-0) in de halve finales, eerder op de dag. In de ochtendsessie werden Oezbekistan (4-3) en Brazilië (4-2) wel verslagen.

De gemengde landenwedstrijd stond voor het eerst op het olympische programma. Zes judoka’s, drie vrouwen en drie mannen, nemen het in verschillende gewichtsklassen tegen elkaar op.

Het had voor de Nederlandse judoploeg in Tokio de tweede medaille van de week kunnen worden. Woensdag pakte Sanne van Dijke een bronzen plak in de klasse tot 70 kilogram.

31-07-2021 / 08.00 uur: Sanne van Dijke met judoploeg na zege op Brazilië in halve finale van Spelen

De Nederlandse judoka’s, met Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther, staan in de halve finale van de gemengde landenwedstrijd op de Olympische Spelen. Ze versloegen Brazilië tijdens de kwartfinale in de Budokan van Tokio (4-2).

Sanne Van Dijke (op ippon), Sanne van Verhagen, Noël van ’t End en Henk Grol tekenden voor de overwinningen van Nederland. Tornike Tsjakadoea en Guusje Steenhuis moesten hun meerdere erkennen in hun Braziliaanse tegenstanders.

Frankrijk is zaterdag na 10.00 uur de tegenstander van Nederland in de halve finale.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen