112

Vrachtwagenchauffeur stomdronken van de weg geplukt in Veghel

Foto: Facebook Politie

Vrijdagochtend heeft de politie een vrachtwagenchauffeur aangehouden die stomdronken achter het stuur over de A50 richting Veghel reed. Er kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen omtrent het rijgedrag van deze chauffeur. De melders reden achter een vrachtauto, trekker oplegger combinatie, die erg aan het slingeren was op de A50 richting Nijmegen en was al een paar keer in de berm terecht gekomen. 

Op het moment dat de dronken chauffeur de afrit richting de N279 nam, werd hij door een aantal vrachtwagenchauffeurs tot stoppen gedwongen. Ondertussen was de politie met meerdere eenheden onderweg.

Toen de politie aankwam lieten zij de bestuurder blazen en hij blies een F. Zij zagen dat de bestuurder bloed doorlopen ogen had en hoorden dat hij met dubbele tong sprak. Ook zagen zij dat hij bij het uitstappen onvast ter been was en over de straat zwalkte. Eenmaal op het bureau aangekomen blies de verdachte op het ademanalyse apparaat. Dit verliep niet geheel soepeltjes. De dronken chauffeur heeft meerdere kansen nodig gehad om een goed resultaat te blazen.
Het uiteindelijke resultaat betrof 940 UGL. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de verdachte is met een rijverbod heengezonden. Het dossier wordt verstuurd naar het CVOM en zij gaan beslissen over een passende straf.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen