Veghel van Vuursteen tot Voedingsstad en verder

Foto: Vehchele

Op maandag 25 oktober organiseert Heemkundekring ‘Vehchele’ een lezing in de H. Hartkerk aan de Vondelstraat in Veghel. In de lezing ‘Veghel van Vuursteen tot Voedingsstad en verder’ krijgt u een overzichtelijk beeld van de geschiedenis van Veghel.

Voor de pauze neemt Bernard Vissers u mee in de geschiedenis van de eerste bewoners van Veghel, naar de Middeleeuwen, de Tachtigjarige Oorlog, de aanleg van de Zuid-Willemsvaart, de bouw van de Lambertuskerk en het klooster. Met de gebeurtenissen in de aanloop naar en tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt dit onderdeel afgesloten.

Na de pauze neemt Rolf Vonk het stokje over en zal uitvoerig ingaan op alle ontwikkelingen van de wederopbouw in Veghel na de 2e W.O.  Zoals de uitbreiding van de Markt, het komplan de ontwikkeling van diverse nieuwbouwwijken, de werkgelegenheid, gezondheidszorg, infrastructuur  en daarbij ook aandacht voor de  sociale en culturele ontwikkelingen tot aan de dag van vandaag.

Voor de bezoekers zal dit deel veel herkenning oproepen als ze van oudsher in Veghel wonen. Voor mensen die later in Veghel zijn gaan wonen, is het een mooie gelegenheid om hun kennis over “De Parel van de Meijerij “ op te vijzelen.

Info

De lezing vindt plaats op maandagavond 25 oktober in de H. Hartkerk aan de Vondelstraat 9 in Veghel. Aanvang 19.30 uur.

Leden gratis, niet leden betalen € 2,- met gratis koffie.

Inschrijven vooraf is verplicht voor leden en niet-leden. Dit kan bij het secretariaat: e-mail secretariaat@vehchele. nl  met vermelding van naam, adres en telefoonnummer en met hoeveel personen u komt. Wie geen e-mail ter beschikking heeft, kan bellen met 06-45769393.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen