Ruim 1300 deelnemers zevende editie Krollenloop in Veghel

Zondagmiddag 7 november exact om 12.00 uur was de start van de 7e editie van de Krollenloop in het centrum van Veghel. Met iets minder deelnemers, dit jaar zo’n 1300, maar met evenveel enthousiasme als voorgaande jaren had de organisatie weer mooie routes uitgezet voor de diverse afstanden.

Kinderen tot en met 12 jaar gingen als eerste van start voor de Kroontje 1 km. Vanaf de start op de Markt in Veghel ging het parcours door het naastgelegen Julianapark. Een kleine 200 deelnemertjes renden ‘de longen uit hun lijf’. Prijzen waren er te winnen in drie categorieën; tot en met 6 jaar, van 7 tot en met 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar.

Om 12.30 uur gingen de meer ervaren lopers van start tijdens de Staalbouw Hendriks Ten Miles. Het parcours ging via Veghel-Zuid en de Scheifelaar, door Veghels Buiten richting Keldonk en via het buitengebied terug. Even later mochten de deelnemers aan de Bernhaege Advocaten 5 km het parcours op. Gevolgd door de lopers voor de Sligro 10 km en de Vanderlande 2,5 km.

Voorafgaande aan elke start werden de deelnemers ‘klaargestoomd’ middels een warming-up door een team van Fitdans.

Na afloop van elke run waren er natuurlijk een medaille  en de welbekende Veghelse krol met speculaas voor iedere deelnemer.

De organisatie kan met een tevreden gevoel terugkijken op wederom een geslaagde editie. Met dank aan vele vrijwilligers.

De oudste deelnemer van deze editie was 81 jaar!

Uitslagen

Alle uitslagen van deze editie zijn via onderstaande link te bekijken.

https://uitslagen.nl/uitslag?id=2021110750216

Goede doelen

De meeropbrengst van de Krollenloop is dit jaar niet voor één maar voor twee organisaties bestemd.

Zo wordt er een bedrag overhandigd aan Joseph Staete, onderdeel van het GGZ in Veghel. Hier wordt zorg geboden aan mensen met psychiatrische en vaak ook lichamelijke problemen. Bewegen is dus van groot belang. Het geld wordt dan ook ingezet voor de aanschaf van een nieuwe duofiets. De huidige fiets is dertien jaar oud en hoognodig aan vervanging toe.

Het tweede goede doel betreft de circusschool Veghel van Mr. Poehaa, waar kinderen vanaf 5 jaar technieken uit het circusvak kunnen aanleren. Circus Caps biedt daarnaast kinderen met een verstandelijke beperking extra lesmogelijkheden. Met het geld wil het circus op éénwieler gelijkende fietsjes aanschaffen en een speciale workshop opzetten voor kinderdagverblijven en BSO’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen