Skunk heren 1 overklast Habithuis RVV

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Nadat Skunk de competitie was herstart met een 3-1 winst tegen EMD-Tooling, mochten de mannen uit Veghel zich deze week meten met Habithuis RVV uit Katwijk aan Zee. Plek 2 tegen plek 4 zou een mooie wedstrijd opleveren.

De strijd in de eerste set ging gelijk op waarbij RVV een 18-15 voorsprong wist te pakken na een fraaie sprongservice serie van RVV. Skunk kon met knap teamwork de achterstand omdraaien in een 18-21 voorsprong. De beslissende punten bleven spannend, maar zetten de toon voor de wedstrijd waarbij Skunk met mooi spel de eerste set pakte.

De winst van de eerste set maakte veel los bij de heren uit Veghel. In de tweede set werd een voorsprong gepakt van 3-12 met puik spel waarbij iedereen zijn punten kon meepakken. RVV probeerde daarna nog wel iets terug te doen, maar door onderlinge frustraties lukte het niet om te verkomen dat Skunk op een 2-0 kwam.

In de derde set liet Skunk zien gebrand te zijn om de verre rit naar Katwijk niet voor niets te maken. Met verhoogde service druk werd een voorsprong gepakt. De problemen met het DWF lieten Skunk niet beïnvloeden en ondanks dat Skunk af en toe werd afgeblokt door de lange mannen van RVV, lieten de Veghelse mannen zien meer in huis te hebben. Na de winst in de derde set van Skunk, richtte RVV zich op waardoor de vierde set spannend werd. Na een gelijkopgaande strijd tot de big points kon Skunk de beslissende punten scoren en de 4-0 winst pakken.

Skunk kan terugkijken op een geweldige teamprestatie met goed spel. De problemen met het DWF zorgden ervoor dat de uitslag verkeerd is geregistreerd in de app, maar dit wordt nog gecorrigeerd. Volgende week spelen de Veghelse heren in de Bunders tegen laagvlieger Volley Zuid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen