Woonzorgvoorziening Residentie de Meierij opent april 2022 haar deuren

Foto: de Meierij

Advertorial – Woonzorgvoorziening de Meierij beschikt over 32 appartementen waar bewoners met behoud van privacy in een huiselijke sfeer wonen en zorg naar wens krijgen. De residentie is kleinschalig van opzet. Iedere bewoner heeft een eigen woonruimte waar de eigen leefstijl kan worden voortgezet. De bewoner bepaalt zelf welke zorg hij of zij wenst en op welk moment. Er is 24 -uurs toezicht en mogelijkheid tot 24 -uurs zorg. Op 6, 9 en 13 maart kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen in woonzorgvoorziening Residentie de Meierij op het Stadhuisplein 3 in Veghel.

Manager zorg en wonen Ans van Herpen: “ Zo fijn om in deze mooie omgeving een fijne plek te hebben waar ouderen naar eigen wens kunnen wonen en zorg krijgen naar behoefte.”

Woonzorgvoorziening Residentie de Meierij is bedoeld voor ouderen met somatische en/of cognitieve klachten die ondanks de toenemende behoefte aan zorg, ouder willen worden in een huiselijke omgeving en in de nabijheid van voorzieningen. De residentie beschikt over ruime loft-appartementen en tweekamer appartementen met een gezellige gezamenlijke recreatieruimte om samen te eten, voor activiteiten of een kopje koffie. De voorziening is centraal gelegen in de dorpskern van Veghel aan rivier de Aa en nodigt uit tot het maken van wandelingen en uitstapjes.

Bewoners van de Residentie kunnen een beroep doen op een team van deskundige medewerkers waardoor zij zorg op maat krijgen. Het zorgpakket omvat de huur, de dagelijkse maaltijden inclusief koffie en thee, een activiteitenprogramma, huishoudelijke verzorging en 24-uurs beschikbaarheid van zorg.

Initiatiefnemer Gérard Thaens: “ Wij verwachten veel vraag vanuit de regio naar een combinatie van wonen op een aantrekkelijke locatie met een kwalitatieve zorgvoorziening.” Zo dragen wij ons steentje bij aan de enorme krapte op de woningmarkt en de aanpak van de eenzaamheid onder ouderen

De ondernemers achter Woonzorgvoorziening Residentie de Meierij hebben als missie het realiseren en exploiteren van betaalbare woningen voor alle ouderen, met dienstverlening die aansluit op de wensen en de behoeften van de bewoners. Oog hebben voor de unieke identiteit van elke bewoner, die zolang het kan zoveel mogelijk de regie over het eigen leven voert. Zorg is daarbij ondersteunend. De ambitie en drijfveer van de organisatie sluit aan bij de ambitie van Rabobank. “Rabobank zet zich in voor de realisatie van woonvormen die bijdragen aan de toekomstige lokale woonbehoefte en zorgvraag. We zien woonzorgvoorziening Residentie De Meierij als een prachtig lokaal initiatief die oplossing biedt in de huidige woon- en zorgcrisis. Als bank zien wij het als onze taak om dit soort initiatieven financieel te ondersteunen”, vertelt Mark de Kievit, accountmanager Grootzakelijk bij Rabobank.

De initiatiefnemers van Residentie de Meierij hebben ook locaties in Amsterdam, Haarlem en Bergen op Zoom. Daarnaast is nog een woon- en zorgvoorziening in aanbouw in Amstelveen.

Op 6, 9 en 13 maart worden diverse open dagen georganiseerd voor ouderen die op zoek zijn naar een heerlijke appartement en liefdevolle zorg. Inschrijven kan via [email protected], adres Stadhuisplein 3 te Veghel.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Residentie Meierij

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen