14 kinderen uit Oekraïne starten maandag op het Fioretti College in Veghel

Foto: Fioretti College

Veertien Oekraïense vluchtelingkinderen die in het klooster in Veghel verblijven, krijgen vanaf maandag 4 april onderwijs aangeboden op het Fioretti College. De lessen worden verzorgt door een aantal docenten die aan deze school verbonden zijn en oud-leraren. De komende weken is er ook dagelijks een tolk aanwezig om de kinderen te begeleiden.

De jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar zullen starten met de vakken Nederlands, Engels, wiskunde/rekenen, maatschappijleer, gym en beeldende vormgeving. Voor de leerlingen is het ook mogelijk om digitaal onderwijs vanuit Oekraïne te volgen. De lessen gym volgen zij samen met een huidige 3 mavo klas. Na de meivakantie wordt dit vakkenpakket wellicht uitgebreidt.

De jongeren zijn dagelijks op school van 09.00 uur tot 13.00 uur. Zij werken samen in lokaal F109. De pauze brengen ze door in de aula van het VMBO, van 11.00-11.15 tijdens de pauze van de bovenbouw.

In de komende weken verwacht het Fioretti College dat er zich nog meer kinderen zullen aanmelden. Kinderen die nu bij particulieren verblijven maar ook misschien wel kinderen vanuit de Oekraïne.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen