Nieuwe fase bouw Kloosterkwartier in Veghel gestart met sloop ‘zigzag-gebouw’

Foto: Stan Pittens | meierijstad.nieuws.nl

Vrijdagavond 1 april vond, met de eerste sloophandeling, de officiële start plaats van de volgende fase van het plan Kloosterkwartier in het hart van Veghel. Wethouder Rik Compagne verrichtte deze handeling met behulp van een kraan van Van De Beeten. Op vakkundige wijze werd het eerste kozijn uit het ‘zigzag-gebouw’ getrokken. 

Over twee weken gaat dit gebouw tegen de vlakte om plaats te maken voor een modern complex, genaamd “San Rufino”. In dit complex komen 41 appartementen. De naam “San Rufino” is in samenspraak met de zusters, die hier tot voor kort woonden, gekozen. In de komende twee weken wil men archelogisch onderzoek doen naar een ‘molenbeek’ die gevonden is op de plek waar de zusters eerst woonden. Het bewijs dat hier duizenden jaren geleden al mensen gewoond hebben.

Herontwikkeling vastgoed

De eerste contacten omtrent het plan Kloosterkwartier zijn zo’n 6,5 jaar geleden gelegd. Coen Hendriks, namens Zenzo, kwam met de zusters in contact om met hen van gedachten te wisselen omtrent het herontwikkelen van vastgoed. Ook de gemeente was natuurlijk vanaf het begin hierbij betrokken. De zusters namen hen vervolgens mee in hun gedachtengoed. Een zeer prettige samenwerking aldus Coen.

In de afgelopen jaren hebben zich diverse ondernemingen die, volgens het gedachtengoed van de zusters opereren, zich gevestigd in deze omgeving. Zoals Join us van Jolanda van Gerwe die eenzame jongeren in contact brengt met leeftijdsgenoten en ze helpt om sociaal sterker te worden. En Unik, een organisatie die ondersteuning biedt aan personen met een lichamelijk, verstandelijke of gedragsmatige beperking. Bij UniK geloven ze in een wereld waarin iedereen meedoet en meehelpt.

Coen Hendriks - Zenzo Maatschappelijk Vastgoed

Lichtshow

Wethouder Rik Compagne nam de ‘eerste hap’ uit het gebouw. Hij trok met behulp van een, voor hem onbekende machine, en dan ook nog zoals hij zelf zei “Met twee linker handen”, het eerste kozijn uit het gebouw. Voorafgaand daaraan was een prachtige lichtshow te zien.

Start bouw “San Rufino”

Direct na de zomervakantie zal bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel starten met de bouw van het appartementcomplex. Men verwacht dat men volgend jaar rond deze tijd hier weer staat om de opening van het nieuwe complex te vieren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen