Veghelaar Ronald van Venrooij is vandaag gestart met tocht langs 12 provinciehoofdsteden

Foto: Rieky van Lieshout

Ronald van Venrooij uit Veghel, medewerker assemblage van designverlichting bij IBN in Veghel, is vandaag gestart met een sponsorloop langs alle 12 provinciehoofdsteden. Vanochtend werd hij op het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch uitgezwaaid door familieleden en de commissaris van de Koning, Ina Adema.

Voor vertrek gaf Ina Adema hem een kaart mee waarop alle Commissarissen van iedere provincie zijn of haar handtekening kunnen zetten. Daarnaast kreeg hij een rood-wit geblokte sjaal uit handen van haar. “Dan kan iedereen zien dat je uit Brabant komt”, aldus Adema.

Door maar liefst 1355 kilometer te wandelen binnen 50 dagen gaat hij een flinke sportieve uitdaging aan. Hiermee hoopt hij € 10.000 op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation voor kankeronderzoek.

Zelf werd ik de afgelopen jaren direct, dan wel indirect geconfronteerd met mensen in mijn nabije omgeving, die kanker hebben en/of hebben gehad. Zowel familieleden als collega’s. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe levens door deze slopende ziekte worden verwoest. En zo zijn er zoveel verhalen van mensen die kanker hebben of hebben gehad. Gelukkig zijn er ook positieve verhalen te melden van mensen die deze ziekte hebben overleefd. Niet alleen voor hen, maar voor iedereen die met deze ziekte te maken heeft of krijgt, direct dan wel indirect, wil ik opstaan en in actie komen. Ik kan niet machteloos toekijken hoe levens door deze ziekte worden verwoest. Ook hiervoor wil ik in actie komen, want zoals men weet, OPGEVEN IS GEEN OPTIE!

Sponsoring

Elke gedoneerde euro gaat voor 100% naar kankeronderzoek. Ook Maarten van der Weijden is blij met zijn initiatief.

Help mee zijn doel te behalen! Bekijk de film en klik op deze link met daarin meer info hoe je kan doneren!

Ook kun je hem ondersteunen door een stukje mee te lopen op de route! Je kunt Ronald volgen op en klik op deze link.

Op zaterdag 11 juni 2022 hoopt hij weer te finishen bij het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen